Eloise's duurzame H&M-jurk? In de nieuwe Nouveau wordt-ie gedragen door...

...niemand minder dan Sandra Schuurhof! Dat is nog eens een leuke royal-connectie.

Wat zag ze er schitterend uit dit weekend, Eloise van Oranje. De dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien mocht de red carpet op voor de Zapp Awards en deed dat in een knalgele couturejurk van H&M. Die we allemaal kunnen huren bij H&M, want dat is wel zo duurzaam.

Article continues after the ad

Eloise huurde de jurk van H&M Rental (een concept waarbij je feestjurken en pakken kunt huren zodat je niet voor eenmalig hoeft te kopen) en gooide er hoge ogen mee, maar wij kenden de jurk al iets langer. In januari zagen we 'm in onze studio voorbijkomen toen we Sandra Schuurhof (50) op de foto zetten. Een leeftijdsloos design, we love it.

Stylist Claudia Engels koos de jurk voor Sandra uit omdat ze zowel jurk als model 'sprankelend en bubbly' vindt. Claudia: "Het is een heel speelse jurk die tegelijk niet súper bloot is. Dat maakt 'm geschikt voor allerlei leeftijden, al heeft Sandra natuurlijk wel een mega-goed figuur."

Engels leende de jurk bij H&M omdat ze zelf ook steeds meer de nadruk op duurzaamheid probeert te leggen in haar werk. "Dat is natuurlijk steeds belangrijker aan het worden en gelukkig wordt duurzame kleding nu ook écht steeds modieuzer. Het is een nadeel van mijn vak dat onze industrie met zijn trends en inwisselbaarheid er vervuilend is. Ik wil daar mijn steentje aan bijdragen. Naast duurzaam was deze jurk ook nog eens heel exclusief, want niet zomaar te koop. Dat was een perfecte combinatie."

De nieuwe Nouveau, met Sandra Schuurhof op de cover, ligt vanaf 1 maart in de winkels.

Beeld: Roger Neve/Brunopress/H&M

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in