Bye bye bloat!

Wallen, een minder strakke kaaklijn, gevoelige lymfeklieren... zo kom je snel van de puffiness in je gezicht af (en voorkom je het in de toekomst). Omdat die extra coronadrankjes en -snacks je gezicht nu eenmaal niet in de koude kleren gaan zitten.

Drainen maar

Je lymfeklieren dus. Dat doe je bijvoorbeeld met een gezichtsroller of een Gua Sha-schraper. Model Karlie Kloss doet het samen met haar visagist Yuka even voor.

Article continues after the ad

Verkoelen

Bij een opgezet gezicht is kou je beste vriend. Zet je crèmes en maskertjes in de koelkast (net als je rollers en schrapers trouwens). Ook lekker: gekoelde theezakjes, theelepeltjes of oogmaskers met koelgel. Resultaat verzekerd.

Pas op met alcohol en zout

De beste manier om te zorgen dat je niet te veel vocht vasthoudt is door de hele dag veel water te drinken. Al is het maar om al die Quarantini's het hoofd te bieden. Ook zoute snacks zijn een regelrechte boosdoener, maar appels en tomaten helpen de hoeveelheid vocht die je vasthoudt juist te reguleren.

Slim smeren

Bepaalde ingrediënten helpen de bloedvaatjes in te perken waardoor je minder zwelling krijgt. Caffeine is een bekend voorbeeld, net als groene thee-extract, rozemarijn en vitamine C en E.

Relax

Genoeg slaap is belangrijk voor een strak gezichtje, maar te veel slaap is juist weer funest. Voor de meeste vrouwen geldt dat zeven à acht uur the sweet spot is. Voldoende sporten helpt ook — dat helpt je lymfeklieren en bloedsomloop zichzelf te verversen. En mindfulness kan óók veel schelen. Badderen, mediteren: alles waar je zen van wordt verlaagt je cortisolniveau, wat ook kan helpen bij minder zwellingen.

Dat is nog eens een ontspannen beautyregime!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in