Over die blauwe oogschaduw denken we nog even na.

De gevolgen van de covid-19 pandemie beïnvloeden komende jaar de beauty- en make-up trends, denken experts. Zo is in de Verenigde Staten face-shaping enorm in opkomst, een trend die vermoedelijk zal overwaaien naar Europa.

'Als je jezelf steeds op een scherm ziet bij het videobellen, kunnen dingen je gaan storen,' zegt een woordvoerder van The British Association of Aesthetic Plastic Surgeons. Met name beter gedefinieerde kaaklijnen zijn in trek. Het verbeteren van de contouren gebeurt vrijwel altijd met fillers. Met de klok mee: Kylie Jenner, Halle Berry, Jennifer Lopez en Keira Knightley.

Article continues after the ad

'Jezelf zien praten betekent ook je ondertanden zien en willen fixen'

Ook een gevolg van veel schermbellen en jezelf zien spreken: verbetering van de ondertanden. Eerder richtte men zich vooral op een mooie lach en lag de aandacht op de boventanden die dan vooral zichtbaar zijn. Jezelf zien praten betekent ook je ondertanden zien en eerder willen fixen. Opmerkelijk is dat de klassieke Hollywoodsmile uit is, er is vooral vraag naar een regelmatig, maar wel natuurlijk ogend gebit.

Het mondkapje is zomaar nog niet verdwenen uit het straatbeeld. Hollie Ellis, make-up artist bij Bobbi Brown voorziet dan ook een comeback van smokey eyes, als blikvanger van het gezicht. De tutorial van Dominique Sachse is nog altijd een van de beste om het onder de knie te krijgen. 

Ellis ziet ook een terugkeer van jaren tachtig looks. Denk daarbij aan wat bredere kohlpotloden, groene en blauwe oogschaduw en vooral: de comeback van blauwe en groene eyeliner en blauwe en gouden mascara. "Vooral kohl gaat een hit worden: iedereen kan daar thuis mee overweg en het staat altijd mooi," volgens Hollie.

'Brow Liberation' was een dingetje tijdens de lockdowns en die vollere wenkbrauwlook zet door. Een beetje bijwerken in de natuurlijke vorm volstaat, alleen een unibrow à la Frida Kahlo zien we nergens op de catwalks, maar whatever rocks your boat - Frida droeg 'm met verve.

You've got nailed

Nagels? Alles wat je makkelijk zelf thuis kunt doen, is in trek. Denk daarbij aan nagelkunstsjablonen, stickerpatronen en andere hulpmiddelen die de look van een salonmanicure bieden. De kleuren van 2021 zijn aqua, metallic (zilver!) en rood.

Wat betreft haar: de botte bob is veelbelovend en French Fringe blijft hot, maar in plaats van als lok naar één kant gekamd, wordt ie in 2021 met een middenscheiding gedragen, volgens celebrity stylist Nicky Clarke. Dit wordt ook wel 'curtain bangs' genoemd en het lijkt ons gekmakend om je haar zo voor je ogen te moeten dragen.

Maar gelukkig mag er ook een diadeem in, met dank aan All Things Diana die nog altijd hot zijn. Dat werkt wél zo handig.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in