Help, de brow bar is dicht! Wat te doen als je niet gezegend bent met volle, donkere of braaf groeiende exemplaren.

De wenkbrauw, de raambekleding van het hoofd. Voor de één een afterthought, voor de ander een eerste beautynoodzaak. Want je zal in deze tijden maar niet voor je maandelijkse wax, threading of verfbeurt kunnen. Zo voorkom je dat je er al te verwilderd (of verbleekt) uit komt te zien.

Wenkbrauwen hebben nogal de neiging om een eigen leven te leiden als ze niet vakkundig onder de duim worden gehouden, en wenkbrauwproblemen zijn er in alle soorten en maten. Te veel haartjes (wildgroei), te weinig vorm (hoort dit duo wel bij elkaar?), te weinig kleur (blondines zitten na vier of vijf weken ineens zonder zichtbare exemplaren). Gelukkig kun je met al deze problemen thuis aan de slag.

Geplukt

Article continues after the ad

Het beste advies: probeer de techniek van een ervaren browexpert niet te evenaren. Blijf ver uit de buurt van de vorm, dat pakt altijd anders uit dan een professioneel oog kan zien. Pluk met zorg de zwerfhaartjes die (ver) onder de wenkbrauwlijn opduiken weg — in de groeirichting! De enige echte Tweezerman is een absolute aanrader voor deze klus.

Getekend

De meeste wenkbrauwen zijn ook zonder bijwerk nog wel een paar weken te redden met speciale brow make-up. Gebruik een potloodje om de vorm wat aan te scherpen en vul kale plekjes met een poeder. Kleurregel: ga hooguit één tint donkerder dan je haarkleur, dan blijft het natuurlijk. Anastasia Beverly Hills heeft complete sets.

Geverfd

Wil je tóch iets permanenters, dan shop je bij drogisten en bijvoorbeeld bol.com ook gewoon wenkbrauwverf. Een hennavariant bijvoorbeeld. Zacht voor huid en haar, nauwkeurig aan te brengen en prima op te bouwen. Henna verft niet alleen de haartjes maar ook de huid, voor een vol resultaat. Bij Marie José verkopen ze ook een stift die voorkomt dat je buiten de lijntjes kleurt.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in