Absoluut, zeker voor 40+ haar!

Hoe goed je ook wast en met conditioners en haarmaskers in de weer bent, de kwaliteit van je haar gaat achteruit naarmate je meer levenservaring krijgt. Dat komt deels door hormonale veranderingen, maar ook gewoon omdat de haarzakjes niet meer op volle kracht werken.

Coco & Eve's Like A Virgin Deep Clean Scalp Scrub (€ 38)

Article continues after the ad

Om ze toch te stimuleren om gezond nieuw haar aan te (blijven) maken, is er de hoofdhuid-detox, een nog vrij nieuw fenomeen in beautyland. Het betreft een exfoliërende massage van de hoofdhuid die dode huidcellen beter verwijdert dan gewoon wassen. Het stimuleert de doorbloeding, nieuwe haartjes worden zo minder belemmert bij het uitgroeien en voilà: gezonder haar.

Malin + Goetz detox scalp mask (€ 32)

Zo'n detox is vrij simpel: borstel je haar goed uit en maak het door en door nat voor je de  detox van dienst inmasseert volgens de aanwijzingen. Uitspoelen, wassen zoals gewoonlijk. conditioner op je haarpunten aanbrengen (niet op de haarwortels, die zijn net schoon en fris), uitspoelen en je bent klaar.  

Hair Lust Hair & Scalp Detox Scrub (€ 27)

Om optimaal effect te hebben van een hoofdhuid-detox stop je ook even met permanenten en verven. Op zich hebben die alleen invloed op het haar dat al uit de hoofdhuid is gegroeid, maar de behandelingen zelf zijn wel belastend voor je hoofdhuid. Uitgroei een paar maanden wegwerken met een spray kan de follikels net genoeg op krachten laten komen om weer beter te gaan werken.  

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in