Deze behandeling is een van de haargeheimen van hertogin Kate
Deze behandeling is een van de haargeheimen van hertogin Kate

Oké, het is meer een filler, maar toch…

Zoals alles wat maar een beetje doorslaat tegenwoordig het achtervoegsel rexia krijgt (ecorexia, orthorexia), zo krijgen nieuwe beautybehandelingen al snel de kreet 'botox' opgeplakt, ook al komt er naald noch botulinetoxine aan te pas. Het klinkt gewoon lekker, zo ook botox voor je haar.

Article continues after the ad

"'Haarbotox' is meestal een soort mini-keratinebehandeling met hyaluronzuur”, zegt topkapper Jochen Vanhoudt in Het Laatste Nieuws. "Keratine is een lichaamseigen eiwit dat een belangrijke rol speelt in de structuur van het haar. Het is de belangrijkste bouwsteen van onze haardos en houdt je lokken gezond."

Invloeden van buitenaf, zoals hitte en bleach, kunnen ervoor zorgen dat je haar keratine verliezen. Door die bouwstoffen opnieuw aan het haar toe te voegen, ziet je haar er weer glad, stevig en glanzend uit. Hyaluronzuur is dan weer uitstekend in het vasthouden van vocht, waardoor je haar er weer gevoed uitziet.

Het is een van behandelingen die de hertogin van Cambridge aan haar weelderige lokken helpt. 

Vanhoudt houdt echter een slagje om de arm: "Als je haar ernstig beschadigd is, heeft een keratinebehandeling niet veel zin. Je haar zal namelijk de keratine niet volledig kunnen opnemen. In dat geval zijn een knipbeurt en verzorgende producten de beste optie." 

In die laatste categorie No. Breaker van Sebastian Professional en het Liquid Hair serum van Wella. Wil je toch het hyaloronzuur eens proberen: The Ordinairy Multi-Peptide for Hair (19 euro) of The Inkey List hyaluron acid hydrating Hair Treatment (12 euro)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in