Ogen dicht en je bent aan de Côte d'Azur.

Hotel du Cap-Eden-Roc in Cap D’Antibes is al 151 jaar het summum in luxe gastvrijheid voor de rich & famous.

Picasso flirtte zich er een slag in de rondte. Elizabeth Taylor en Richard Burton genoten er van hun honeymoon. En schrijver Scott F. Fitzgerald gebruikte het hotel als achtergrond voor 'Tender is the night'.

Article continues after the ad

Het hotel ligt vrij verscholen aan zee op een klif en het oudste gebouw, bij het zwembad, vormde de inspiratie van Dior parfumeur François Demachy. Voor de nieuwe geur Maison Christian Dior Eden-Roc Eau de Parfum (er is ook een geurkaars, vloeibare zeep en body cream van) deed hij alsof hij over zee kwam aanvaren.

Het eerste wat je ruikt is zilte zee en iets mineralig van zout water dat op rotsen klapt. Daarna volgen jasmijn en kokosnoot, alsof je zonnebrandolie ruikt. En als je in overdrachtelijke zin aan wal staat, gaat de geur over in die van de groene kruiden, rozen en dennenbomen in de tuin van het Eden Roc.

"Ik wilde een geur maken die je doet denken aan de zon die op het water schittert," zegt Demachy. "Een geur waarvan je denkt: 'Ik heb zin in een glas champagne."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in