Hoe blijf je beeldig bij tropische temperaturen?

Volgens het weerbericht kan het deze week zinderend warm worden, lokaal zelfs dertig graden of meer. Dat is veel warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. Pech voor wie niet zo van warm weer houdt en heerlijk voor de zonaanbidders, maar hoe hou je de komende tijd je uiterlijk een beetje representatief bij tropische temperaturen? Nouveau verzamelde de beste tips voor je.

  1. Van laag op laag krijg je het alleen maar warmer. Intensief verzorgen doe je even alleen 's nachts, hou het nu bij een hydraterende gel met een SPF-factor, zoals Clinique Superdefense SPF 40 of Nivea Essentials SPF 30.
  2. Als het niet per se noodzakelijk is, vergeet foundation en gebruik hooguit een moisturizer met een tintje (Olay Total Effects CC Cream Tone Correcting Moisturizer of Maybelline Instant Age Rewind Eraser Concealer) en wat camouflage als je dat nodig vindt.
  3. Vergeet alles met glans en shimmer – shinen doe je vermoedelijk al genoeg van jezelf. Oogschaduw en lipstick met glans laten je er alleen maar plakkeriger uitzien.
  4. Moet je op pad, stop dan een pakje blotting paper in je tas. Hiermee absorbeer je huidvet en glans die door transpiratie ontstaan. Je matteert zo de huid zonder het cake-effect van steeds weer bijpoederen.
  5. Een beetje bronzer kan weer wel, het laat je ogen helderder lijken en je tanden witter – iedereen ziet er beter uit met een beetje glow. Spaarzaam aanbrengen op het voorhoofd, de jukbeenderen, kin en neus.
  6. Gebruik je liever rouge, dan houdt een stain in warm weer veel beter dan een poeder.
  7. Zijn je wenkbrauwen erg licht, dan is het een optie om ze te laten verven door de schoonheidsspecialist. Alternatief: de gekleurde wenkbrauwgels van Wunderbrow laten je wenkbrauwen voller lijken en hebben eindeloos uithoudingsvermogen, ook als het zweet op je voorhoofd staat.
  8. Hou je make-up beperkt tot waterproof mascara en een lipstain and you're done: verzorgd en fabulous, ondanks zinderende temperaturen.
  9. Stop een flesje Caudalie Beauty Elixer in je tas: deze verfrissende klassieker doet wonderen voor je teint en fixeert tot op zekere hoogte je make-up, zonder je huid af te sluiten.
  10. 's Avonds dubbel reinigen om je huid helemaal schoon te maken en te preppen voor de intensieve verzorging die je nu overdag niet kunt hebben.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Article continues after the ad