Wandelen in Oostenrijk: Spectaculaire zonsopgang

Wandelen in Oostenrijk: Spectaculaire zonsopgang

De Alpen zijn in de zomer adembenemend mooi. Doe jezelf een lol en ga een keer extra vroeg uit de veren om de zonsopgang mee te pikken in De Schlick. En wil je dat serene moment helemaal doorleven, daal dan paraglidend af. De stilte in de lucht is ongeëvenaard.

De Schlick is hét wandelgebied van het Stubaital: Schlick Hiking Center 2000. Vanuit bergstation Kreuzjoch starten er diverse wandelpaden, met vaak een ander thema.

Onze favoriet: die naar het nieuwe panoramaplatform. Weliswaar een kort weggetje van een kilometer, stijging 25 meter, maar met name om zes uur ’s ochtends beschenen door het mooiste licht dat je kunt hebben: de opkomende zon.

Frau Helene Volderauer van Hotel Auenhof waar we slapen, organiseert eigenhandig deze tochten. Vroeg uit de veren, maar dan heb je ook wat.  

Paragliden

Lopen in de lucht, dat kan hier ook. Om te paragliden moet je een goede conditie hebben, want vastgeklonken aan je meester-paraglider – je krijgt altijd een combi-parachute met een ervaren instructeur - moet je eerst laufen, laufen, laufen op de berg om de wind onder je parachute te pakken.

Wandelen in Oostenrijk: Spectaculaire zonsopgang

Met name in Neustift, een dorp verderop, zit een aantal alpiene Paragliding Centers, net naast de Elferbahnen. Het kost zo’n 100 euro, duurt maar een kwartier en toch is het meer dan de moeite waard. Naar de stilte in de lucht kun je nog dagen terugverlangen. 

parafly.at

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in