Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Uitgelaten! De 3 fijnste wandelingen met je hond

Kilometerslang loslopen, ongebreideld spelen én ongehinderd snuffelen. Een eind wandelen? Je kunt je hond geen groter plezier doen, zeker als ie los mag lopen zodat hij of zij lekker hond kan zijn. Deze wandelingen zijn een feest voor je viervoeter én voor jou. HEERDEHeuvelachtig. Naald- en loofb...

Uitgelaten! De 3 fijnste wandelingen met je hond

Kilometerslang loslopen, ongebreideld spelen én ongehinderd snuffelen.

Een eind wandelen? Je kunt je hond geen groter plezier doen, zeker als ie los mag lopen zodat hij of zij lekker hond kan zijn. Deze wandelingen zijn een feest voor je viervoeter én voor jou.

HEERDE

Heuvelachtig. Naald- en loofbos met heideveld - 4,5 of 9 km

Pal aan de A50, onder Zwolle, ligt een groot bos met een schitterend, heuvelachtig heideveld. Het bos is in 1911 door de gemeente Zwolle aangeplant voor houtproductie en waterwinning. Vóór die tijd was het een uitgestrekt heideterrein, de Heerderheide.

Er is nu nog steeds een heideveld dat nooit is bebost, de Tonnenberg. Als de heide bloeit, is een bezoekje extra de moeite waard. Er is een bewegwijzerde route, de Tonnenbergroute van 4,5 km. De wandeling van 9 km is geschikt voor honden die op het pad blijven, want je loopt langs een groot rustgebied voor het wild vlak bij het nieuwe ecoduct over de A50. Als je oplet, kun je regelmatig (voet)sporen van reeën zien op het pad waar je loopt.

Startpunt Parkeerplaats Palenweg aan de Kamperweg/Ossenbergweg, tegenover afslag Pitch & Putt Heerderstrand.Klik hier voor de routebeschrijving

LEENDE

Naaldbos, heide, stuifduintjes - 7 of 11 km

Het Leenderbos ligt op een uitgestrekte zandrug. Boeren konden vroeger maar moeilijk het hoofd boven water houden op het schrale zand. Tegenwoordig ligt hier echter een natuurgebied waar Eindhovenaren graag vertoeven. Geen wonder, want vanwege de grote afwisseling in landschappen kun je op de heide de zeldzame nachtzwaluw spotten en in het bos de groene specht.

Een behoorlijk stuk van het gebied, de Molenheide, is toegankelijk voor loslopende honden, mits ze op de paden blijven. Je kunt een wandeling van 7 km maken die in het losloopgebied blijft.

Heb je zin om langer te wandelen, dan begint de route in het losloopgebied en steekt dan over om een lus door het bosgebied te maken rondom de Galberg. Vervolgens loop je weer via het losloopbos terug. Al met al ben je dan zo’n 11 km onderweg geweest in een bijzonder fraai gebied.

Startpunt Parkeerplaats Leenderbos.Klik hier voor de routebeschrijving

SOEST

Stuifzand(duintjes) en bos - 5, 8,5 of 12,5 km

De Soester Duinen vormen zo’n bijzonder gebied dat het is uitgeroepen tot Aardkundig Monument. De duinen zijn in de middeleeuwen ontstaan door overbegrazing van schapen. De Lange Duinen, die er deel van uitmaken, zijn een 540 ha groot stuifzandgebied met levende duinen waar je hond onbekommerd kan rennen.

Om de bebouwing van Soest te beschermen tegen stuifzand, is in het noordoosten een kunstmatig duinlichaam van enkele meters hoog aangelegd. Je kunt zelf naar hartenlust dwars door het mulle zand struinen of de blauwe route (5 km) volgen die deels langs de rand van de stuifzandvlakte gaat.

Wil je meer zien van deze prachtige omgeving, dan kun je de wandeling uitbreiden met de oranje route door de Korte Duinen (geen losloopgebied). 

Startpunt Kruising Foekenlaan- Gentiaan-laan, Soest.Klik hier voor de routebeschrijving

Foto's (c) Getty Images - deels stockbeeld, niet van de betreffende gebieden

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in