Staatsbezoek Charles en Camilla aan Frankrijk uitgesteld vanwege protesten

Charles Camilla
© Getty Images

Zomaar een paar dagen vrij zijn door afgezegde afspraken? De meeste mensen vinden het verrukkelijk. Je zou het zeventigers Charles en Camilla dan ook niet kwalijk kunnen nemen als ze vandaag even opgelucht hebben ademgehaald toen ze hoorden dat het staatsbezoek aan Frankrijk is uitgesteld.

Felle protesten

Frankrijk gaat gebukt onder felle protesten tegen de pensioenhervormingen van president Macron. Charles III zou zowel Parijs als Bordeaux bezoeken, maar in die steden gaan mensen massaal de straat op om te demonstreren. In Bordeaux werd gisteren het stadhuis in lichterlaaie gezet. Ook in andere delen van het land zijn er rellen en brandstichtingen.

Staatsbezoek 

Charles en Camilla zouden van zondag tot woensdag in Frankrijk zijn en het zou hun eerste uitgaande staatsbezoek worden, maar gezien de omstandigheden lijkt het onmogelijk (en misschien ook wel een beetje ongepast) om een diplomatiek programma af te werken.

Duitsland nog ongewis

Het Britse koningspaar zou aansluitend van 29 tot en met 31 maart in Duitsland een bezoek aan Berlijn en Hamburg brengen. Het is nog niet duidelijk of dit wel doorgaat. Voor het staatsbezoek aan Frankrijk wordt een nieuwe datum gezocht.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in