Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Royal Ascot: Gabriella Kingston maakt eerste verschijning sinds overlijden man

Ze kon vandaag op volop steun van haar familie rekenen.

gabriella kingston

Vandaag was het weer tijd voor de eerste dag van de Royal Ascot. Natuurlijk waren daarbij de nodige royals aanwezig, waaronder Charles en Camilla. Maar wie ook haar opwachting maakte bij de paardenraces, was Gabriella Kingston. Zij verscheen sinds het overlijden van haar man voor het eerst weer bij een publiekelijk event.

Royal Procession

Elk jaar is het vaste prik: voordat de races van start kunnen gaan op de legendarische renbaan, vindt eerst de Royal Procession plaats. Normaliter geldt dat er vier rijtuigen arriveren met verschillende leden van de Windsor-familie, plus eventuele prominenten die door de Kroon zijn uitgenodigd.

Uiteraard waren vandaag koning Charles en koningin Camilla van de partij, die het meest prominente plekje in het voorste rijtuig hadden. Zij deelden hun bolide met de Duke en Duchess of Wellington. Gezellig!

Beeld: NL Beeld

Zij werden gevolgd door een tweede rijtuig, met daarin prinses Anne, Lady Gabriella Kingston, Peter Phillips, en John Warren, de manager van de racepaarden van zowel Charles als wijlen Queen Elizabeth.

Beeld: NL Beeld

Het was de eerste keer voor Gabriella dat zij deel mocht uitmaken van de Royal Procession. Een mooi gebaar van koning Charles, die z'n achternichtje hiermee een hart onder de riem stak. Het was namelijk voor het eerst dat Gabriella zich in de koninklijke spotlight toonde sinds haar man, Thomas Kingston, eerder dit jaar kwam te overlijden.

Oplettende kijkers zagen de dochter van prins Michael en prinses Marie-Christine afgelopen weekend ook al naast de royals tijdens Trooping the Colour, maar hier bleef zij heel bewust zoveel mogelijk buiten beeld. Kijkers waren dan ook blij te zien dat de jonge weduwe weer met een voorzichtige glimlach in het openbaar verschijnt!

Ook in de laatste twee rijtuigen zitten een aantal opvallende namen: zo bevinden de graaf en gravin van Halifax zich met Camilla's zus, Annabel Elliot, en neefje, Ben Elliot, in koets nummer drie. In de vierde koets zitten Johnny Weatherby en Lady Weatherby met Ralph Beckett en diens echtgenote. Zowel Johnny als Ralph hebben sterke banden met de Windsors middels de paardensport. En ook dat kan je dus een uitnodiging voor de Royal Procession opleveren!

Knuffel

Overigens zitten niet alle royals in deze rijtuigen. Zo mocht Annes zoon, Peter, wel genieten van de Carriage Procession, maar was er voor zijn zusje, Zara Tindall, even geen plek.

Zij werd tussen de prominenten gespot met manlief Mike Tindall in een vrolijk, lichtgeel ensemble. Ook Zara was bovendien duidelijk blij om Gabriella weer te zien, getuige de stevige knuffel tussen de twee dames.

Beeld: NL Beeld

Aww! Het is duidelijk dat Gabriella vandaag op volop steun van haar familie kan rekenen. Gelukkig maar!

Royal Ascot

In totaal duurt het evenement vijf dagen. Uiteraard verwachten we weer dat verschillende royals hun neuzen laten zien in het walhalla van de paardensport, maar wie dat precies zullen zijn? Dat wordt doorgaans pas vlak voor het moment suprême aangekondigd.

Wij hopen in elk geval op nog meer sfeervolle zomerkiekjes in vol Ascot-ornaat!

Royalty
  • Beau Monde
  • NL Beeld