Prinses Sofia bevallen van een zoontje

Prinses Sofia bevallen van een zoontje

Zweden heeft er weer een prinsje bij!

Prins Carl Philip van Zweden en zijn vrouw Sofia zijn voor de derde keer ouders geworden. Sofia beviel in het Danderyd-ziekenhuis in Stockholm van een zoon. Dat heeft het Zweedse koningshuis bekend gemaakt.

De baby is geboren om 11.19 uur, is 49 centimeter lang en weegt 3220 gram. De naam van het jongetje wordt later bekendgemaakt. De jongeman is zevende in lijn voor de troon en zal van zijn opa de titel 'prins van Zweden' krijgen en net als zijn broertjes een leuk hertogdom, maar is geen Koninklijke Hoogheid. ZM heeft recent het hof gemoderniseerd, waardoor alleen de kinderen van de troonopvolger nog KH'tjes zijn.  

“We zijn zo blij en dankbaar dat we onze derde zoon in onze familie mogen verwelkomen. Prinses Sofia en ik, en zijn twee grote broers, hebben allemaal naar deze dag uitgekeken”, aldus Carl Philip. “Nu kijken we er naar uit om nader kennis te maken met dit nieuwe kleine lid van onze familie.”

Het stel is inmiddels met de nieuwe aanwinst naar huis.

Prinses Sofia bevallen van een zoontje

Carl Philip was er de hele bevalling bij. Het stel heeft al twee zoons, prinses Alexander en Gabriel (hier in 2018). Koning Carl Gustaf en koningin Silvia zijn nog niet op bezoek geweest bij het pasgeboren kind, maar hebben wel al contact gehad met hun zoon en schoondochter.

Foto's (c) Kungahuset

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in