Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Margriet opent jubileumeditie van Keukenhof - zo haal je alles uit je bezoek

De Keukenhof is weer geopend! We geven je een aantal tips om zoveel mogelijk uit je bezoek te halen.

keukenhof

Het lente is begonnen en dat betekent dat ook de Keukenhof weer open is voor publiek. Dit jaar is het alweer de 75e editie en voor deze speciale jubileumeditie werd er van alles uit de kast gehaald. Niemand minder dan prinses Margriet kreeg de eer om de internationale bloemententoonstelling te openen.

Jubileum

"Prinses Margriet opent de jubileumeditie van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof. Het park opende 75 jaar geleden voor het eerst haar deuren. Al in het eerste jaar kwam Prinses Margriet er samen met de andere prinsessen en Koningin Juliana. Prinses Margriet opende daarna al meerdere keren de Keukenhof", schrijft het Koninklijk Huis op Instagram bij een video van de opening.

"Jaarlijks worden 7 miljoen bloembollen in het lentepark geplant. Naast diverse kunstobjecten zijn er dit jaar ook een jubileumtentoonstelling en een kijkje achter de schermen te zien. De Keukenhof in Lisse is vanaf donderdag geopend tot en met zondag 12 mei. Naar schatting 1,4 miljoen mensen vanuit de hele wereld zullen het lentepark bezoeken", aldus de caption.

Tips

Met deze tips haal jij alles uit je bezoek.

  1. Koop je tickets en parkeerkaarten al van tevoren online. Scheelt weer wachten bij de ingang!
  2. Trek comfy wandelschoenen aan, het is alles bij elkaar een flinke wandeling.
  3. Dit jaar is een jubileumeditie, wat betekent dat er een speciale jubileumtentoonstelling te zien zal zijn.
  4. De inspiratietuinen zijn héél Instagrammable, maar het mooiste deel is toch de wandeling van Juliana / Tulpomania langs de vijver en het Wilhelmina Paviljoen en dan langs de andere kant van de vijver weer terug. In de paviljoens zijn wisselende bloemenshows te zien.
  5. De Keukenhof is niet alleen een fraai decor voor 7 miljoen voorjaarsbloeiers, maar staat ook vol beeldhouwwerken en andere kunstobjecten, wat je foto's net even spannender maakt.
  6. De molen, hoe Heerlijk Hollands ook, is een tourist trap waar je niet veel aan mist. Als het er druk is lekker doorlopen ?
  7. Voor wie even klaar is met kuieren: boek de fluisterboot en laat je 45 minuten lang tussen de bollenvelden rondvaren.

Voor meer informatie kun je altijd een kijkje nemen op de website. Veel plezier!

Royalty
  • Vorsten, Keukenhof
  • Adobe Stock, Instagram