Prinses Leonor solo op stap

Prinses Leonor solo op stap

Het eerste solo-uitstapje van de kroonprinses (15)!

Best spannend, zo'n eerste bezoek, met of zonder je ouders in je kielzog, maar aan Leonor zag je het niet af. Een pro is ze.

De Spaanse troonopvolger heeft een bijzondere band met het onderwerp van haar eerste solo-visit: om dertig jaar Instituto Cervantes te vieren, kreeg ze de Caja de las Letras mee naar huis. Specifiek: de kopie van de grondwet die ze op 31 oktober 2018 voorlas, haar eerste publieke speech.

Prinses Leonor solo op stap

Kennismaken

Daarna volgden meer speeches, want Felipe en Letizia lijken vastberaden hun toekomstige koningin al jong kennis te laten maken met haar aanstaande baan, in tegenstelling tot de aanpak van ons eigen koningshuis waar we het met één Koningsdaginterview van Amalia hebben moeten doen (en zij is natuurlijk een stukje ouder).

Leonor (die na de zomer samen met prinses Alexia naar school gaat in Wales) hoefde er overigens niet helemaal in haar eentje op uit in Madrid: ze werd vergezeld door de vicepresident, Carmen Calvo, en de directeur van het instituut.

Prinses Leonor solo op stap

De toekomst is Leonor

Ze kwam niet alleen de grondwet ophalen, maar deponeerde direct ook haar editie van het boek Don Quixote in het instituut voor het nageslacht, een werk van De Cervantes waar ze tijdens de pandemie uit voorlas in een video met haar zusje Infanta Sofía.

Wat de Spanjaarden van Leonor vinden werd in Madrid wel duidelijk. El futuro es Leonor. Indeed.

Prinses Leonor solo op stap

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in