Prinses Laurentien wint de Looks Battle rond de Prins Clausprijzen!

Vriendelijke visuele competitie binnen de koninklijke familie.

Door Ella Vermeulen
oranjes

Als er iets ter ere van prins Claus is, zijn de Oranjes er altijd als de kippen bij: de pater familias was zeer geliefd. Vandaar dus dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien aanwezig waren bij de uitreiking van de Prins Claus Impact Awards 2022.

Prins Constantijn reikte als erevoorzitter van het bestuur van het Prins Claus Fonds de prijzen uit aan zes kunstenaars en cultuurbeoefenaars die met hun culturele en artistieke werk een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van hun land.

Coat of many colours

Met de familie bijeen kunnen we het niet laten om ook even de looks te bekijken en vergelijking.

beatrix
© Brunopress

ZM zat lekker in de kreukels, Beatrix was keurig in een priegeltop op een zwarte broek.

laurentien
© Brunopress

Maar denk je aan non-conformistische Claus, dan won toch prinses Laurentien het fotomoment met haar geestige kleurrijke jas en haar mega-oorbellen.

maxima
© Brunopress

Nu was de concurrentie niet echt sterk: Máxima droeg een Natannetje dat in 2020 een buitengewoon somber officieel portret opleverde. Go Laurentien!

 

Dit zijn de winnaars

De awards zijn uitgereikt aan: Alves Lacerda Krenak (Brazilië) inheemse leider, milieuactivist, filosoof, dichter en schrijver; Alain Gomis (Senegal) Frans-Senegalese filmregisseur en scenarioschrijver; Hassan Darsi (Marokko), beeldend kunstenaar wiens werk kritisch denken over openbare ruimtes en burgerschap promoot; Luis Manuel Otero Alcántara (Cuba) kunstenaar en mensenrechtenverdediger; María Medrano (Argentinië) schrijver, dichter, redacteur en een activist voor de rechten van vrouwelijke gevangenen en mensen in de LGBTQIA+ gemeenschap; May al-Ibrashy (Egypte), architecte van wie het werk gemeenschappen betrekt bij het behoud, het herstel en de herbestemming van erfgoed.

 

Cultuur als basisbehoefte

Het Prins Claus Fonds is in 1996 opgericht ter ere van de toewijding van Prins Claus aan cultuur en ontwikkeling. Het fonds beschouwt cultuur als een basisbehoefte. In gebieden waar culturele expressie onder druk staat, steunt, verbindt en eert het fonds kunstenaars en cultuur. Sinds 2021 richt het Prins Claus Fonds zich op het ondersteunen van individuen middels drie categorieën awards: jaarlijkse Seed Awards; thematische Mentorschap Awards; en Impact Awards die de uitzonderlijke inzet van rolmodellen belonen en om de twee jaar worden uitgereikt.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in