Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prins William doet boekje open over 'Harry Potter'-litteken dat hij opliep in kindertijd

'Voor ik het wist had ik een golfclub tegen mijn hoofd', aldus de kroonprins van Groot-Brittanië. 

william litteken

Prins William maakte gisteren een uitstapje naar de hoofdstad van Wales, Cardiff. Hier bezocht hij de Cardiff Metropolitan University om meer te weten te komen over hoe zeewier wordt verwerkt in verschillende producten. En als hij een met zeewier geproduceerd golfshirt in zijn handen krijgt, roept dat een nogal (fysiek) pijnlijke herinnering op bij de kroonprins...

Golf incident

Tijdens zijn bezoek aan de Cardiff Metropolitan University sprak de toekomstige koning onder andere met Pierre Paslier. Pierre is medeoprichter en mede-directeur van Notpla, een bedrijf dat zeewierverpakkingen levert aan grote sport- en muzieklocaties. Tijdens het gesprek trok een met zeewier geproduceerde golf tee prins William's aandacht. Op de vraag of hij golf speelde, reageerde hij naar verluidt: "Nee, de laatste keer dat ik golf speelde...", waarna de prins vervolgens veelbetekenend naar zijn voorhoofd wees.

Pijnlijk

De jonge prins werd in juni 1991 namelijk met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij tijdens een potje golf met vrienden door een golfclub tegen zijn hoofd werd geraakt. In een interview met BBC's Newsround zei hij ooit: "We stonden op een putting green en voor ik het wist had ik een golfclub tegen mijn hoofd." Ook vertelde hij hier dat zijn litteken soms 'gloeit', net als het beroemde bliksemschichtlitteken dat filmpersonage Harry Potter op zijn voorhoofd heeft. "Soms gloeit het en merken mensen het op, andere keren merken ze het helemaal niet", grapte hij.

NL Beeld

Earthshot-milieuprijs

Paslier's Notpla is voormalig categoriewinnaar van de Earthshot-milieuprijs, het initiatief van de Britse prins om duurzame ideeën te stimuleren. Notpla heeft zich bewezen als één van de meest succesvolle ontvangers van deze prijs, zo levert de organisatie nu duurzame zeewierverpakkingen aan zeven van de twintig Premier League-clubstadions, waaronder prins William's geliefde voetbalclub Aston Villa.

De directeur van het bedrijf benadrukte ook het belang van het opzetten van een zeewierextractiefabriek in Groot-Brittannië om de productie op te schalen tijdens het gesprek met William. Hierbij haalde hij Wales aan als de perfecte plek hiervoor.

Royalty
  • Hello! Magazine
  • NL Beeld