Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: Koning Charles en David Beckham slaan handen ineen voor de stichting van de koning

De ex-profvoetballer gaat aan het werk als ambassadeur voor The King's Foundation. 

Charles David Beckham

Gisteravond vonden de The King's Foundation Awards plaats. Koning Charles, oprichter van de stichting, werd tijdens deze feestelijke aangelegenheid vergezeld door verschillende ambassadeurs van de Foundation. Zo spotten we Sienna Miller, Rod Stewart én een ambassadeur die zich nog maar kort geleden aan dit rijtje heeft toegevoegd: ex-profvoetballer David Beckham.

The King's Foundation Awards

The King's Foundation werd opgericht in 1990, toen koning Charles nog de prins van Wales was. De liefdadigheidsinstelling biedt jaarlijks onderwijscursussen aan bijna 15.000 studenten, gezondheids- en welzijnsprogramma's voor bijna 2.000 en leidt placemaking- en regeneratieprojecten in Groot-Brittannië en daarbuiten om gemeenschappen en historische gebouwen nieuw leven in te blazen.

Gisteravond was het tijd om een aantal prestigieuze prijzen uit te reiken uit naam van de stichting. Aan de verschillende ambassadeurs de eer om deze aan de winnaars te overhandigen. De koning zelf reikte de laatste onderscheiding van de avond, de King Charles lll Harmony Award, uit. Deze ging naar huis met de Zuid-Koreaanse diplomaat en voormalig VN-sectretaris-generaal Ban Ki-moon.

Nieuwe ambassadeur

In het rijtje ambassadeurs spotten we overigens ook een nieuw gezicht; dat van ex-profvoetballer David Beckham! Op 1 juni werd de sporter al aangekondigd als nieuwe ambassadeur van de stichting van de koning en gisteren werd hij gelijk aan het werk gezet. Hij reikte tijdens de ceremonie namelijk de Emerging Talent Award uit.

Naar verluidt delen Beckham en de Britse koning een passie voor bijenteelt en daarvoor heeft de voetballer zelfs Highgrove Gardens bezocht. Hierover zegt hij: "Het was inspirerend om tijdens mijn recente bezoek aan Highgrove Gardens van de koning te horen over het werk van de stichting van Zijne Majesteit – en om tips voor de bijenteelt te vergelijken!"

Voetbal

En met een Britse voetballer in je midden, kon het EK natuurlijk niet onbesproken blijven. Zo sprak koning Charles over de 'pech' van Engeland afgelopen vrijdag. De ploeg leed een verrassende 1-0 nederlaag tegen IJsland in een vriendschappelijke wedstrijd. Beckham maakte zich gelukkig niet zo druk en stelde de koning gerust met de woorden: "Opwarming, alles komt wel goed."

Royalty
  • Hello! Magazine
  • NL Beeld, Instagram @theroyalfamily