Prins Pieter-Christiaan viert zijn 50e verjaardag op social media

Prins Pieter-Christiaan viert zijn 50e verjaardag op social media

Er waren pancakes, er was taart, er was een verkeersbord... en het werd allemaal vastgelegd.

Een bijzondere dag in Wassenaar gisteren. Daar werd prins Pieter-Christiaan, de derde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, vijftig jaar. Hij vierde het met zijn Anita, dochter Emma en zoon Pieter, maar ook een beetje met de rest van het land.

De prins is een enthousiast Instagrammer en Twitteraar, die wel vaker inkijkjes in zijn sportieve leven deelt. Voor zijn grote dag deelde hij zowel de menselijke kant van vijftig worden, met het geëikte verkeersbord en jeugdfoto's...

...en met dit lieve kiekje met dochter Emma (15)...

Prins Pieter-Christiaan viert zijn 50e verjaardag op social media

...als de zoete kant van het verjaardagsleven. Er waren pancakes én er was taart van Bakker Piet!

Prinses Anita bleef zoals vaak uit beeld, al maakt zij echt wel eens haar opwachting op de Instagram van haar man. Het stel is terughoudend met foto's en interviews, waardoor er nog wel eens geruchten gaan over de gezondheid van Anita. In oktober maakte de prins daar korte metten mee tegen Blauw Bloed. "Die verhalen stammen vooral uit het verleden. Er is niets mis met haar gezondheid gelukkig."

Maar die Insta gebruikt hij toch vooral voor foto's van zijn grote, sportieve hobby, crosscountry.

Met een bord pancakes zal hij vermoedelijk niet elke dag beginnen, maar je wordt maar één keer vijftig. Of in het geval van papa Pieter van Vollenhoven: je wordt maar vier keer vader van een zoon van vijftig. Drie down, one to go.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in