Prins Harry en Meghan nodigen 2.640 burgers uit bij bruiloft

Prins Harry en Meghan nodigen 2.640 burgers uit bij bruiloft

Bij hun verloving zeiden ze het al: Harry en Meghan willen het publiek bij hun bruiloft betrekken. Nu maakt Kensington Palace bekend dat ze maar liefst 2.640 burgers uitnodigen bij de plechtigheid. Wat je moet doen om zo'n stoeltje te bemachtigen?

Eerste rang bij Windsor Castle op 19 mei. Het lijkt alleen voor adel en royals. Daar brengen Harry en Meghan verandering in.

Van de ruim 2.600 gasten moeten er 1.200 een doorsnee van de samenleving vertegenwoordigen. Ze komen uit alle hoeken van het land. Mensen die iets hebben betekend voor de maatschappij hebben bij Meghan een streepje voor.

Speciaal aangewezen Lord Lieutenants maken de selectie.

Goede doelen en de koninklijke huishouding

De 'burgergasten' bestaan verder uit 200 mensen die betrokken zijn bij goede doelen waar Harry en Meghan aan verbonden zijn. En dan komen er ook nog 100 leerlingen van twee scholen uit de buurt, 610 medewerkers van Windsor Castle en de St. George's Chapel en 530 (!) medewerkers van de koninklijke huishouding.

Het huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle wordt op 19 mei om 12:00 voltrokken in de St George's Chapel bij Windsor Castle. Na de plechtigheid maken de newlyweds een koetsrit door Windsor.

Beeld: Hollandse Hoogte