De Wessex'jes hebben een goede dag!

Toch een béétje erkenning.

Door Ella Vermeulen
sophie edward wessex

Voor prins Edward en zijn vrouw Sophie, de gravin van Wessex, zal het vermoedelijk even slikken zijn dat de hertog en hertogin van Edinburgh-titel aan hen voorbij zal gaan.

On the bright side: het parlement steunt een wet die het mogelijk maakt dat prins Edward (en zijn zus prinses Anne) koning Charles III kunnen vervangen als Counsellors of State.

ZM, koningin Camilla en prins William hebben het komend jaar allemaal internationale reizen in de agenda staan. In hun afwezigheid moet er wel iemand zijn die constitutioneel gerechtigd is op de royal winkel te passen.

edward sophie anne
© Getty Images

Andere stand-ins op de lijst zijn prins Andrew, prins Harry en prinses Beatrice. Andrew is te omstreden, Harry maakt geen deel meer uit van het Koninklijk Huis en Bea heeft geen ervaring met dit level aan royal core business, zodat de Windsors vast een zucht van verlichting hebben geslagen dat kreukloze werkpaarden Edward en Anne nu kunnen bijspringen.

edward sophie wessex royal variety performance
© Getty Images

De Wessex'jes hadden nóg een primeurtje: ze waren voor het eerst de eregasten bij de Royal Variety Performance, al sinds 1912 de belangrijkste fundraiser voor professionals in de entertainment-industrie die te ziek, verarmd of oud zijn om zichzelf nog te kunnen redden. Charles III is beschermheer van de organisatie.

sophie wessex erdem
© Getty Images

Sophie had voor de gelegenheid een feestelijke Erdem aan. Het is een populaire jurk. Catherine, de prinses van Wales en Mette-Marit, de kroonprinses van Noorwegen hebben 'm ook, maar dan in een korter model.

 

edward sophie wessex
© Getty Images

En het stel zag er reuze 'regal' uit, voor het eerst front row in de koninklijke loge. Oók wel eens leuk, na al die jaren een beetje op de achtergrond te hebben moeten blijven. Well played, Wessex'jes. Well played.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in