Paleis Noordeinde gaat dit jaar extra lang open voor publiek

Twaalf dagen in plaats van vier. Sla je slag, want hier wil je écht eens geweest zijn.

Noordeinde
© Brunopress

Het is elk jaar weer een van the hottest tickets in Den Haag in de zomer: een kaartje voor de zomeropenstelling van Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen. Slechts vier zaterdagen was het paleis geopend voor publiek als de Oranjes waren zomeren. Dit jaar wordt het paleis maar liefst twaalf dagen opengesteld.

Van 1 tot en met13 augustus, met uitzondering van maandag 7 augustus, zijn Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen te bezoeken. De kaartverkoop start op maandag 12 juni om 10.00 uur. 

Noordeinde
© Brunopress

Nouveau mocht vorig jaar op hoog bezoek en eerlijk is eerlijk: het is extreem de moeite waard voor iedereen die wat Oranje-geschiedenis wil ademen. Hieronder alvast een voorproefje om je lekker te maken.

In de Balzaal bijvoorbeeld, waar tegenwoordig onder meer de Appeltjes van Oranje worden uitgereikt.

Noordeinde
© Brunopress

Een vorkje prikken met WA en Máxima, we kunnen ons het helemaal voorstellen.

Noordeinde
© Brunopress

Op deze inmiddels beroemde plek werd vorig jaar de zomerfotosessie gehouden.

Noordeinde
© Brunopress

En er zijn ook nog prachtige, kleurrijke zalen als deze (De Indische Zaal) te bewonderen.

Noordeinde
© Brunopress

In de stallen, Amalia's territorium, zie je naast de Prinsjesdagpaarden...

Noordeinde
© Brunopress

...ook een deel van het Royal Wagenpark (inclusief Máxima's bolide en de iets minder glam maar niet minder leuke Koninklijke Bus).

Noordeinde
© Brunopress

En de grote nieuwkomer van 2022 op de stallen, de Gouden Koets. De Glazen Koets staat er trouwens gezellig naast, net als de Crème Calèche.

Wil je zien: Noordeinde opent haar deuren (mét een fijne nieuwkomer)

Tipje voor wie wél een kaartje heeft gescoord voor dit seizoen: als je klaar bent met je Tour d'Orange ga je als Máxima-liefhebber rustig nog even door. Vanuit de stallen wandel je zo het Haagse centrum in. Op de route naar het Binnenhof tref je onder andere een van HM's favoriete winkels Massimo Dutti en juwelier slash hofleverancier Steltman. #heelvervelend

Wil je zien: Noordeinde opent haar deuren (mét een fijne nieuwkomer)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in