Orange The World: deze royal durft zich uit te spreken

Door Ella Vermeulen
Orange The World: deze royal durft zich uit te spreken

Groothertogin Maria Teresa wil dat geweld tegen vrouwen stopt.

Er is momenteel veel aandacht voor Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

Een royal die zich al sinds 2019 durft uit te spreken over het onderwerp, en veel tijd en energie steekt in het op de kaart houden (en er geld voor in te zamelen), is groothertogin Maria Teresa van Luxemburg.

Ze is aanjager van het forum ‘Stand, Speak, Rise Up’ dat onder andere aandacht besteedt aandacht aan geweld tegen meisjes en vrouwen in oorlogs- en strijdgebieden wereldwijd.

'Ik wil de bescherming van de meest kwetsbaren en de verdediging van de rechten van vrouwen en jonge meisjes tegen alle vormen van geweld centraal stellen in mijn sociale en humanitaire engagementen,' zegt ze.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in