Net zo'n prachtig rood powerpak als prinses Catherine? Check!

Kate shaping us

Knock 'm red!

De prinses van Wales verzorgde gisteravond de kick-off van haar 'Shaping Us' campagne, onderdeel van het Early Years project dat ook wel haar levenswerk wordt genoemd.

Het draait om een optimale ontwikkeling in de allereerste levensfase van een kind, die volgens onderzoeken gezondere, gelukkigere en  stabielere volwassenen oplevert.

Kate Shaping Us
© Brunopress

Prins William was aanwezig om zijn vrouw bij te staan en ziet er dan altijd een beetje uit als haar liefhebbende bodyguard.

Kate Shaping Us
© Kensington Palace

Nu weet Kate inmiddels wel hoe je met kleding een onderwerp extra op de kaart kan zetten: ze koos voor de launch een knalrood pak (het heet 'Welsh Red', hoe #DiplomaticDressing wil je het hebben?) met een asymmetrische blazer dat niet alleen de urgentie van Shaping Us onderstreept, maar ook nog eens 'powervrouw means business' uitstraalt.

Kate Shaping Us
© Kensington Palace

Het pak is van Alexander McQueen (ze heeft van dit label ook een pak in het wit) met haar Gianvito Rossi pumps, Miu Miu clutch en haar Chalk Jewelry oorhangers die de hele look een beetje edge en glamour gaven. De blazer alleen kost al € 1590, maar voor wie nu óók zin heeft in zo'n reddy for action look zijn er prima alternatieven.

Rood pak
© H&M

Dit rode pak vind je bij H&M, broek en blazer samen voor € 73

Rood pak
© La Dress

Ook La Dress heet een mooi rood pak, blazer € 319, broek afhankelijk van het model vanaf € 149

Rood pak
© Ashley Brooke by Heine

Dit broekpak van Ashley Brooke by Heine kost € 139 (tot en met maat 50)

Rood pak
© Rianne Meijer X NA-KD

Pak van Rianne Meijer x NA-KD, samen net onder de 100 euro. 

Rood pak
© Zara

En deze combinatie is van Zara.