• Royalty

Miss Moskou trouwt met koning Maleisië

Miss Moskou trouwt met koning Maleisië

De 25-jarige Oksana Voevodina trouwde afgelopen weekend met koning Muhammad V van Kelantan (49). Een opmerkelijk huwelijk.

De voormalig miss Moskou (in 2015 won ze haar kroon) studeerde economie en werkte de laatste jaren als lingeriemodel, onder andere in China en Thailand. In die periode zou ze de koning, die in 2016 de troon besteeg, tegen het lijf zijn gelopen. Al hebben de twee nooit gesproken over hoe ze elkaar kennen.

Oksana bekeerde zich eerder dit jaar al tot de islam voor haar nieuwe liefde. Ze gaat voortaan door het leven onder haar moslimnaam Rihana, en is nu officieel koningin van Maleisië.

Opmerkelijk genoeg stapten de twee (zij in een witte trouwjurk, hij in traditioneel Maleisische klederdracht) in het huwelijksbootje in Moskou. Dat heeft er mee te maken dat een koning in Maleisië elke vijf jaar gekozen wordt. Er is daardoor geen verplichting om in eigen land te trouwen.

Op rechts: de bruidegom

Miss Moskou trouwt met koning Maleisië

De Nederlandse Dennis, die in augustus 2017 met de Maleisische prinses Tunku Aminah Maimunah Iskandariah trouwde, deed dit wél in Maleisië.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in