Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mijlpaal voor Spaanse prinses Leonor: eerste fase militaire opleiding afgerond

Koning Felipe benoemde zijn dochter eigenhandig tot onderofficier.

Leonor Felipe

De vlag kan uit bij de Spaanse royals! Kroonprinses Leonor sloot gisteren namelijk de eerste fase van haar militaire opleiding af in Zaragoza. En zo'n grote mijlpaal is natuurlijk niet compleet zonder je beide ouders. Koning Felipe en koningin Letizia zaten dan ook front row om dit speciale moment met hun oudste te vieren, wat resulteerde in hartverwarmende beelden.

Militaire opleiding

Prinses Leonor begon vorig jaar aan haar militaire opleiding in Zaragoza, waarvoor ze onlangs al een bijzondere onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Dat haar eerste jaar op school nu ten einde loopt, houdt in dat de kroonprinses van Spanje de eerste fase van de opleiding heeft afgerond. Dat moet natuurlijk groots gevierd worden!

Tijdens een plechtige ceremonie werd Leonor – door niemand minder dan haar eigen vader koning Felipe – benoemd tot vaandrig, deze officiersrang wordt toegekend aan officieren in opleiding. Daarnaast kreeg de prinses ook nog het Grootkruis van Militaire Verdienste, welke gezien kan worden als een erkenning voor haar inzet en toewijding tijdens de eerste fase van haar militaire opleiding.

One happy family

Ondanks dat het einde een zeer formele ceremonie betrof, kon de zichtbaar trotse vader het – na het overhandigen van de onderscheiding – niet laten om zijn dochter een dikke knuffel te geven:

Na dit zoete vader-dochter moment voegde de prinses zich bij de rest van haar familie. Waar ook moeder Letizia en zuslief Sofía haar in hun armen sloten. Samen volgde het gezin de rest van de ceremonie, waarin ook nieuwe officieren van de landmacht en de Guardia Civil werden benoemd.

NL Beeld

Ondanks haar gloednieuwe rang, is prinses Leonor is nog lang niet uitgeleerd. Volgend schooljaar zal ze namelijk haar training bij de marine vervolgen. Wanneer de prinses dit deel van de opleiding heeft afgerond, zal ze tot slot aan haar training bij de luchtmacht beginnen. Een spannende tijd dus voor de prinses!

Spook uit het verleden

Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor het gelukkige gezin van vier. Toch werden door de Argentijnse krant Clarìn slechts enkele uren voor de plechtigheid nieuwe details onthuld over de koningin's vermeende affaire met haar ex-schoonbroer Jaime Del Burgo. De man in kwestie was van 2012 tot 2014 getrouwd met Telma, Leti's zus. In het interview dat gisteren gepubliceerd werd in de krant gaf Jaime aan nog steeds contact te hebben met de koningin van Spanje.

In december 2023 bracht Jaime Peñafiel, met instemming van Jaime Del Burgo, het boek 'Letizia & I' uit. Hierin deed hij uitgebreid verslag over de zogenaamde liefdesrelatie tussen Letizia en Del Burgo. Zo werd er onder andere beweerd dat de koningin nog steeds met hem zou willen zijn en dat koning Felipe de minnaar was in het hele verhaal.

Wat precies Jaime's bedoeling is met deze actie, is vooralsnog onduidelijk. Felipe en Letizia hebben tijdens de ceremonie in ieder geval niets laten merken van het effect dat dit nieuwe statement op hen heeft gehad. Chapeau, koningskoppel!

Royalty
  • Blauw Bloed, Libelle
  • NL Beeld