Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wauw: mooie nieuwe stap voor prinses Leonor in het verschiet

Voor alles een eerste keer!

prinses Leonor

Hoewel prinses Leonor de laatste tijd vaak te zien was in militair-uniform, verruilt ze deze binnenkort voor de verandering weer eens voor een chic japonnetje. Gisteren werd namelijk aangekondigd dat de Prinses van Asturië binnenkort een grote stap zet als toekomstig troonopvolger.

Ambitieuze prinses

Die koning Felipe en koningin Letizia hebben hun tienerdochter de afgelopen jaren veel moeten missen: van twee schooljaren in Wales tot een legeropleiding – Leonor staat ook op haar piepjonge leeftijd al lekker op eigen benen!

Of welja – héél ver weg zijn haar ouders natuurlijk nooit. Zo zagen we afgelopen lente nog een aantal lieve foto's voorbijkomen van koning Felipes bezoekje aan de legerbasis waar z'n dochter haar training volgt. Hoewel Leonor de komende jaren nog wel even zoet is met haar militaire opleiding, bereidt ze zich ondertussen ook voor op haar officiële taken als toekomstig koningin.

Primeur

Zo kondigde buurland Portugal gisteren plotsklaps aan dat er binnenkort een grote primeur aankomt voor de prinses: "Op uitnodiging van de president van de republiek, zal Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Asturië op 12 juli een bezoek aan Portugal. Tijdens haar eerste officiële reis naar het buitenland, zal Dona Leonor de Borbón y Ortiz, erfgename van de Kroon, op het paleis van Belém ontvangen worden door president Marcelo Rebelo de Sousa."

Verder verklapt het korte persbericht dat het bezoek van de prinses in het teken zal staan van milieubescherming en oceaanbehoud. Wellicht betekent dit dus ook dat we hiermee een kleine sneak peek krijgen van de zaken die Leonor als betrokken royal in de schijnwerpers wil zetten!

"De keuze voor Portugal als bestemming voor de eerste officiële buitenlandse reis van Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Asturië weerspiegelt en versterkt de banden van broederschap en nabijheid die de twee landen samenbrengen", zo sluit het bericht af.

Jong geleerd...

Hoewel onze eigen prinses Amalia vooralsnog meer buiten de spotlights blijft – een Caribische tour en een incidenteel glamourgala buiten beschouwing gelaten – is dat in Spanje anders. Op haar dertiende verjaardag had ze al haar eerste publieke spreekbeurt als prinses waarbij ze een deel van de Spaanse grondwet voordroeg. Nog geen jaar later speechte ze voor 't eerst, en dat deed ze meteen even in vier talen.

Met haar eerste officiële verschijning over de grens zet Leonor nu wederom een mooie nieuwe stap richting haar toekomst als volwassen prinses!

Royalty
  • Hola!, Presidencia.pt, Beau Monde
  • NL Beeld