Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Leonor ontvangt bijzondere onderscheiding

Met deze bijzondere titel treedt ze in de voetsporen van haar vader.

Prinses Leonor ontvangt bijzondere onderscheiding

Het is een bijzondere week voor het Spaanse koningshuis. De oudste dochter prinses Leonor begon vorig jaar aan haar militaire opleiding. De inzet van de prinses heeft zijn vruchten afgeworpen, want afgelopen dinsdag mocht ze een bijzondere onderscheiding in ontvangst nemen.

Militaire opleiding

Afgelopen zomer begon prinses haar opleiding aan de Algemene militaire Academie in Zaragoza. Met nog maar een paar weken te gaan zit haar tijd in Zaragoza er alweer bijna op, maar niet voordat ze twee bijzondere medailles in ontvangst mocht nemen. Afgelopen dinsdag kreeg de prinses de hoogste onderscheiding van de stad Zaragoza uitgereikt.

Waardevolle tijd

Niet alleen voor de prinses zelf zal deze onderscheiding waardevol voelen. Ook voor trotse vader koning Felipe zal het een bijzonder moment zijn geweest. De koning volgde zelf namelijk ook een militaire opleiding in zijn jongere jaren, en mocht 38 jaar geleden dezelfde onderscheiding in ontvangst nemen. Zo vader, zo dochter!

De prinses ging toepasselijk gekleed in militair uniform toen ze de onderscheiding in ontvangst nam van de burgemeester. En daar hoort natuurlijk een speech bij. De prinses heeft het erg naar haar zin op de academie en heeft naar eigen zeggen al veel geleerd. Ze begon haar studie met 'veel verwachtingen', maar vertelt veel meer te hebben geleerd dan ze van tevoren had kunnen bedenken. "Ik heb veel meer meegemaakt dan wat ik tien maanden geleden dacht", vertelt ze in haar speech. "Ik voel me hier thuis en Zaragoza zal altijd een deel van mijn leven blijven. Er zijn nog maar vijf weken voordat ik vertrek en ik begin het nu al te missen", aldus de prinses.

Vervolgopleiding

Over een paar weken rond de prinses haar opleiding aan de Militaire Academie af. Ze is echter nog lang niet uitgeleerd, want daarna zal ze haar training bij de marine vervolgen. Wanneer de prinses dit heeft afgerond, zal ze tot slot aan haar training bij de luchtmacht beginnen. Grootse plannen voor de prinses!

Royalty
  • Blauw Bloed
  • NL Beeld