Máxima: meester in loslaten?

Máxima: meester in loslaten?

Amalia én Alexia gaan deze zomer uit huis. Dat vraagt wat, van Máxima.

Een harde werker is ze. Een perfectionist ook. Maar blijkt koningin Máxima ook een meester in loslaten? Ze zal deze zomer wel moeten, want na de zomervakantie woont er nog maar één prinses op Huis ten Bosch. Amalia trekt 'de wijde wereld' in, en Alexia vertrekt naar Wales.

Dat wordt nog een hele dobber voor Máxima, die in 2019 nog over Amalia zei: "Op naar de komende twee jaar, waarschijnlijk de laatste twee jaar in huis, dus daar moet ik echt van genieten. Het gaat heel snel." Nu gebeurt dat dus keer twee.

Máxima: meester in loslaten?

Zelf vertrok ze ook

Gelukkig heeft ze wel wat ervaring. Zelf vertrok Máxima immers ook naar een heel ander land, permanent nog wel. Oké, ze was 25 toen ze naar New York ging (en ging toen voor zover we weten ook pas voor het eerst uit huis). Maar ze zou nooit meer terugkeren naar Argentinië, tenminste niet voor meer dan een vakantie.

Brussel en Wassenaar/Den Haag volgden, en dat heeft Majesteit natuurlijk flink gevormd. Zoiets zou ze ook voor haar meiden willen. Want zo erg als ze ze gaat missen: zij komen sowieso nog terug. En Máxima staat vooral voor onafhankelijkheid, voor zichzelf maar ook voor haar dochters. Máxima: "Dat is de kern van emancipatie: zelf mogen kiezen." Ook als die keuze naar een ander land voert dus.

Máxima: meester in loslaten?

Een exercitie in loslaten. Wij wensen HM er veel succes mee.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in