Máxima: goed ingepakt (en gemutst) in Amsterdam

Koningin Máxima

Haar lach en oorbellen mochten extra hard stralen.

Een dagje Amsterdam voor koningin Máxima. Die zich vanochtend meldde bij de Sociale Kruidenier, en vanmiddag op bezoek gaat bij het Tropenmuseum.

Ze deed dat in een wel heel bruine pied-de-poule outfit voor zo'n druilerige dag, maar goed: de enorme gouden oorbellen en haar stralende lach deden hun werk en maakten er toch nog iets zonnigs van.

Koningin Máxima

Het programma is vandaag lekker gevarieerd voor HM. De Sociale Kruidenier is een supermarkt en ontmoetingsplek voor Amsterdammers met een krappe beurs. Klanten van de Voedselbank Amsterdam kunnen hier non-food en lang houdbare producten kopen tegen een kleine prijs, in aanvulling op hun voedselpakket. Keuzevrijheid staat hierbij centraal: mensen kiezen zelf welke producten ze willen.

Koningin Máxima

Vanmiddag staat er een tentoonstelling op het programma, Onze koloniale erfenis. Daar staat de Nederlandse koloniale geschiedenis in de Caribische delen van het Koninkrijk, Indonesië en Suriname centraal. Hoe heeft kolonialisme de wereld van nu mede vormgegeven en hoe doorstonden mensen het systeem?

Het is een zeer zichtbare week voor Máxima. Morgen gaat ze alweer het land in voor een dubbele dienst in Laren en Hilversum, donderdag is ze in Den Haag aanwezig bij de viering van het 15-jarig jubileum van het Multicultureel Netwerk Rijksambtenaren (MNR) en vrijdag gaat ze samen met schoonmoeder prinses Beatrix naar een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van toekomstig chef-dirigent Klaus Mäkelä. 

Koningin Máxima

Je leest er natuurlijk alles over, hier op Nouveau.nl.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in