Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 make-up missers die je ouder laten lijken dan je bent

Gelukkig kun je deze fouten heel makkelijk voorkomen! 

make-up

Make-up gebruiken we om onszelf een wat frissere look te geven, maar ook om stiekem wat jaartjes van onze leeftijd af te snoepen. Maar wist je dat sommige make-upfoutjes je er eigenlijk ouder uit kunnen laten zien dan je bent? Déze verraderlijke missers kun je dus beter vermijden:

1. Glimmende oogschaduw

Waarschijnlijk gebruik je al sinds jaar en dag hetzelfde oogschaduwpalet met dezelfde glanzende kleuren oogschaduw. Die was vroeger altijd je go-to, maar naarmate je ouder wordt, is het goed om de kleuren even te re-evalueren. Glans accentueert namelijk en de fijne lijntjes en slappere huid rond je ogen springen er daarom extra uit. Met een matte, lichtere oogschaduw kun je op een mooie manier diepte creëren en de aandacht naar je ogen trekken, zonder dat die vervelende tekenen van ouderdom de show stelen.

2. Mascara

Onlangs vertelden we al vier manieren waarop je mascara je ouder kan doen laten lijken, maar er is nog een veelvoorkomende fout met mascara: mascara op je onderste wimpers aanbrengen. Alhoewel, daar zit enige nuance aan, want een likje mascara op je onderste wimpers is juist mooi en geeft je ogen meer expressie. Verf alleen niet de gehele onderste wimpers zwart, want dan trek je de aandacht naar beneden, richting donkere kringen onder je ogen bijvoorbeeld. Breng alleen een beetje mascara aan op de basis van je onderste wimperrand en trek het borsteltje niet volledig door naar de punten.

3. Blush

Je hoort vaak dat blush niet meer geschikt is als je ouder wordt. Toch is dat niet helemaal waar, want blush kan ook juist een jeugdige look geven. Het is alleen wel belangrijk om de kleur op een andere plek aan te brengen. Wanneer je ouder wordt, zakken je wangen ook enigszins naar beneden en als je daar blush op aanbrengt, dan trek je daar weer de aandacht naartoe. Zet de blush iets hoger en richting je haarlijn in en je creëert direct een liftend effect. Visagisten raden voor een rijpere huid aan om een crème te gebruiken, vanwege het lage vochtgehalte in de huid. En vergeet niet: a little goes a long way.

4. Donkere lippenstift

Helaas: hoe ouder je wordt, hoe dunner de lippen. Een donkere en felle kleur lippenstift trekt de aandacht naar je lippen en laat ze tegelijkertijd nóg kleiner lijken. Dat kan niet de bedoeling zijn! Ook zijn je lippen weer een plek op je gezicht waar fijne lijntjes ontstaan en die worden dan ook benadrukt, zucht. Gelukkig zijn er tegenwoordig prachtige zachtere kleuren lipstick, zoals een mooie nude-tint. Wij zijn fan!

5. Basis

De basis moet altijd goed zijn bij onze make-uplooks. Met een fijne concealer of kleurcorrector kunnen we donkere kringen wegtoveren en vlekjes laten verdwijnen. Toch kan het ook averechts werken, want breng je teveel product aan op een oneffenheid, dan accentueert de make-up het juist. De key is daarom om je basis rustig op te bouwen en de juiste tools te gebruiken. Net als bij de blush, is een klein beetje vaak al genoeg. Gebruik een sponsje om je foundation, concealer en andere producten aan te brengen met een deppende beweging. Dit zorgt ervoor dat alles goed verdeeld wordt over je gezicht, waardoor rimpels en lijntjes mooi en natuurlijk weggewerkt worden. Gebruik een poeder om alles vast te zetten, zo blijft je perfecte make-up de hele dag zitten.

Mode & Beauty
  • Beau Monde
  • Adobe Stock