Máxima geeft de grauwe dinsdag kleur

HM is weer terug in solo-actie.

Maxima Gouda

Het is even geleden dat we onze koningin in den lande zagen. Want er was een voorjaarsvakantie, een staatsbezoek aan Slowakije, en vorige week een duo-uitje met de koning.

Maar vandaag is het weer even Máxima o’clock (net als morgen trouwens). Majesteit meldde zich vanochtend bij een Goudse VMBO-school om het als erevoorzitter van MIND Us te hebben over de invloed van sport op de mentale gezondheid van jongeren.

Máxima Gouda
© ANP

Daarvoor trok ze, heel vrolijk, deze paars-roze look uit de kast, inclusief haarband, die we eerder spotten tijdens het staatsbezoek aan Noorwegen en die we al een tijdje weer hopen te zien.

Niet alleen is sporten een belangrijke vrijetijdsbesteding voor veel jongeren, sporters zijn vaak ook hun rolmodellen, sporten helpt ze ontspannen, samenwerken én om te gaan met tegenslagen.

Maxima Gouda
© ANP

Máxima sprak met jongeren, sportorganisaties en wetenschappers op het belang van sporten en hoe in een vroeg stadium mentale problemen kunnen worden gesignaleerd tijdens het sporten.

Máxima Gouda
© Brunopress

MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is. Onderwerpen die ook de koningin aan het hart gaan, als moeder van drie tienermeiden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in