Máxima gaat op sneltesttour

Máxima gaat op sneltesttour

Majesteit wou er het hare van weten.

We zijn allemaal benieuwd hoe het toch zit met die sneltesten en alle pilots daar omheen. Zo ook koningin Máxima, die zich vanmiddag uitgebreid liet voorlichten op een school in Rotterdam-Delfshaven en bij een bedrijf waar werknemers niet thuis kunnen werken in Rotterdam-Botlek.

Haar bezoeken stonden in het teken van pilotprojecten rond de invoering van zelf- en sneltesten in het onderwijs en het bedrijfsleven ter bestrijding van het coronavirus. Dat heeft natuurlijk nogal wat voeten in aarde en brengt heel veel uitdagingen met zich mee.

Máxima gaat op sneltesttour

HM trok een bekende maar vrolijke jas van Natan van de kapstok (hieronder de vorige keer dat ze 'm droeg) en droeg haar favoriete oorbel du jour

Máxima gaat op sneltesttour

Snelle jongens

Een sneltest biedt binnen enkele minuten inzicht in of iemand besmet is met het coronavirus en is hierdoor een effectief hulpmiddel bij het onder controle krijgen van de pandemie. Het samenwerkingsverband Operatie Fastlane biedt met behulp van sneltesten werknemers die niet thuis en op 1,5 meter afstand kunnen werken een veilige werkomgeving.

De Valentijnschool is een van 22 basisscholen die deelneemt aan Operatie Fastlane. De school test het personeel twee keer per week met een sneltest, waarbij de uitslag een kwartier later volgt. Er wordt toegewerkt naar een zelftest die men thuis kan uitvoeren om collega’s niet in gevaar te brengen en de directie de kans te geven om vervanging te zoeken.

Máxima gaat op sneltesttour

Ademtesten

Koningin Máxima nam een kijkje bij het testen en sprak met personeel over hun ervaringen met de sneltest en het belang van de betrokkenheid van de ouders van de leerlingen. Bij de teststraten van Huntsman Holland BV hoorde Koningin Máxima hoe de ademtesten worden toegepast. 

Máxima keek mee bij het testen en sprak met personeel dat zich dus snel kan laten testen. VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen (onderdeel van de samenwerking) was ook van de partij om te vertellen over het belang van preventief testen op de werkvloer, hoe de ondernemersorganisaties de bedrijven daarbij ondersteunen, welke logistieke vraagstukken komen kijken bij deze en andere deelnemers aan de pilot en welk perspectief sneltesten bieden als de pilot succesvol is afgerond.

De zwarte details: chic!

Máxima gaat op sneltesttour

Het was een schaars uitje voor HM, die momenteel vooral veel digitaal in meetings zit op het paleis en zo ook Nederlandse organisaties bezoekt. Als ze er op uit gaat, is het vaak om met mensen te praten over hoe de pandemie hun werk heeft geraakt. Dit was dus wel even iets anders. 

De weg terug. Voor Máxima zal hij vanaf vandaag weer een stukje duidelijker zijn.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in