Koningin Máxima droeg niet voor niets paars bij MIND Us

Mentale gezondheid ligt haar als onderwerp na aan het hart.

Door Ella Vermeulen
Maxima mind us

Paars is de kleur van de verdieping en verinnerlijking en daarom een mooie keuze voor een look bij een werkbezoek over mentale gezondheid. Koningin Máxima was dus spot-on bij een bijeenkomst van Stichting MIND Us op Paleis Noordeinde in Den Haag…

Maxima paars mind us
© Brunopress

…in ton-sur-ton paars (en respect voor die hakken!). De jas binnen blijft raadselachtig, maar vermoedelijk staat ook de thermostaat te Noordeinde op standje laag.

maxima paars mind us
© Brunopress

Tijdens deze bijeenkomst presenteerde het bestuur van MIND Us, waar HM erevoorzitter van is, haar programma om de mentale gezondheid van jongeren te versterken. Minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waren ook aanwezig.

maxima paars mind us
© Brunopress

Máxima is zeer betrokken bij het onderwerp. Door het verlies van haar zusje Inès, die leed aan depressies, maakte ze van dichtbij mee hoe ingewikkeld het leven soms kan zijn en hoe machteloos je als familie kunt staan als een dierbare mentaal worstelt. In haar eigen gezin is dan ook extra aandacht voor het belang van praten over problemen en tijdig professionele hulp zoeken als het niet zomaar overgaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in