Hoe prins Andrew zich volslagen belachelijk maakt

andrew begrafenis elizabeth 2021

Net toen je dacht dat je alle bizarre pogingen tot rehabilitatie van de hertog van York wel gezien had...

Prins Andrew wil nog altijd zijn titels, zijn positie en zijn rol binnen de Kroon terug. En wringt zich in steeds vreemdere bochten om dat voor elkaar te krijgen. Als je het van een verklaring van bajesklant en een bizarre reconstructiefoto moet hebben, zou je toch je verwachtingen een beetje moeten bijstellen.

In zijn poging tot rehabilitatie wordt hij bijgestaan door Ghislaine Maxwell, je weet wel, die fijne handlanger die meisjes ronselde voor pedo Jeffrey Epstein. Zij zit momenteel een gevangenisstraf van twintig jaar uit en beweert dat de foto waarop de prins met de dan nog minderjarige Virginia Andrews (later Virginia Giuffre), de vrouw die Andrew beschuldigt van seksueel misbruik, niet echt is.

Andrew Virginia Ghislaine
© ANP

Volgens Maxwell is er "geen origineel" van de foto waar ze zelf ook opstaat. "Alleen maar kopieën van kopieën, en delen ervan lijken volgens sommige experts gefotoshopt. Ik kan me niet herinneren dat Giuffre in mijn huis is geweest", stelt Maxwell vanuit de gevangenis in een interview met TalkTV. (...) "De foto lijkt niet echt te zijn. En ik kan me niet herinneren dat hij gemaakt is."

Volgens andere experts is de foto overigens niet gefotoshopt en de Daily Mail bleek nog een exemplaar mét de printdatum (drie dagen nadat Virginia gedwongen was met Andrew naar bed te gaan) in de kluis te hebben liggen. En je kunt vragen stellen over de betrouwbaarheid van een 'character witness' die veroordeeld is tot zo'n lange gevangenisstraf.  

andrew Virginia badkuip
© .

En dan nog deze foto, in scène gezet door Ian, de broer van Ghislaine Maxwell, die zou bewijzen dat er in dit bad helemaal geen ruimte zou zijn om te 'voetjevrijen', ook al een argument van Team Andrew om zijn onschuld te bepleiten. Iedereen kan zien dat dit laatste geen enkel probleem is; sterker nog – er kan best méér worden gerotzooid #gaslighting

Het leverde online meteen hilarische voorbeelden op.

Voor alle duidelijkheid: Andrew heeft de kans gekregen om zijn onschuld te bewijzen voor de rechter, maar zag daar vanaf omdat hij niet onder ede wilde  getuigen. Hij koos ervoor 12 miljoen pond te betalen aan Virginia (waarover hij in het beruchte BBC interview beweerde dat hij haar helemaal niet te kende) om de kwestie te laten 'verdwijnen'.

Virginia heeft een boekdeal getekend die al 12 jaar in de maak is en waarin ze onder andere alle ontmoetingen met de prins aan bod zal laten komen. We zouden nog maar even niet inzetten op de comeback van de hertog van York.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in