Het kerstmenu van de Windsors

Het kerstmenu van de Windsors

Zin in een koninklijke kerst? Het kan, want wij hebben het kerstmenu van de Windsors voor je. Maar opgepast: het is een werkje.

Meghan en Harry zijn, er net als Will en Kate (plus kinderen), en Charles en Camilla. En wie weet nog veel meer royals. Er wordt dus stevig gekookt met kerst op landgoed Sandringham. Nou is dat altijd al een klus, maar koken voor de royal family is dat natuurlijk helemaal. Darren McGrady, de voormalig chefkok van koningin Elizabeth weet er alles van. Hij kookte menig jaar het kerstmenu op Sandringham.

Het kerstmenu van de Windsors

Wekker zettenDat betekende vroeg opstaan, zegt McGrady tegen The Sun. “Op de dag zelf moeten de koks om 6.00 uur klaarstaan, om de lunch om 13.00 uur uit te serveren. Daarna kijkt de familie samen naar de kerstspeech van de koningin. Om 16.00 uur doen ze een afternoon tea, en het buffet staat om 20.00 uur klaar.”

Lunch en buffetGoed, komt-ie. De lunch bestaat uit een salade van garnaal of kreeft, een hele geroosterde kalkoen met traditionele bijgerechten (pastinaak, wortels, spruitjes), en een kerstpudding toe.

Nou ja dat eigenlijk al een heel kerstmaal, maar ’s avonds gaat het pas echt los. Dan komt er een buffet te staan met tot wel twintig verschillende gerechten om uit te kiezen. Die gaan we maar niet opnoemen, want eerlijk is eerlijk: dat krijg je ook met twee volle kerstdagen in de keuken niet voor elkaar.