Helikoptert William er straks weer lustig op los?

Helikoptert William er straks weer lustig op los?

Nu de queen en prins Charles in quarantaine zitten, schijnen de spotlights fel op Will en Kate. Die er alles aan doen om het coronavirus het hoofd te bieden. Inclusief een terugkeer naar Williams oude beroep.

De prins zou zich volgens Britse bronnen hebben gemeld bij de National Health Service, waar hij een tijd werkte als helikopterpiloot bij de luchtambulance. In het kader van het coronavirus zou hij de komende tijd zijn oude taken wel weer op willen pakken.

De duke of Cambridge vloog twee jaar lang met de East Anglian Air Ambulance, in de tijd dat hij en Kate nog niet in Londen woonden met hun gezin. In 2017 stopte hij met dat werk om fulltime senior royal te worden.

Helikoptert William er straks weer lustig op los?

William trainde in het verleden bij de Royal Air Force en was een tijdlang reddingspiloot. Ook toen vervoerde hij patiënten naar ziekenhuizen voor allerlei noodgevallen. De duke is dus buitengewoon goed getraind voor deze crisis.

En zijn volk en vaderland zijn dól op hem. Will en Kate gooien de laatste weken hoge ogen met hun sterke reactie op het coronavirus terwijl de rest van hun familie niet kan werken. Het vertrek van Harry en Meghan kon niet op een slechter moment komen, zoveel is duidelijk.

Helikoptert William er straks weer lustig op los?

Gelukkig lijken Will en Kate goed om te gaan met dit inkijkje in hun toekomst als koningspaar. En het is een mooi plaatje, William met zijn helikopter (op deze foto's in 2015). Het Top Gun-muziekje mag je er even zelf bijdenken.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in