Harry en Meghan krijgen bizarre prijs

Harry en Meghan krijgen bizarre prijs

Een Award om zich niet meer te vermenigvuldigen?

Prins Harry (36) en hertogin Meghan (39) hebben een speciale prijs gekregen van een goed doel omdat zij de 'verlichtende beslissing' hebben genomen om hun gezin te beperken tot twee kinderen. Ze krijgen 500 pond om aan een goed doel te schenken, er is dus geen sprake van een Anticonceptie Award om op de schouw te zetten.

Harry en Meghan krijgen bizarre prijs

In juni werd dochtertje Lilibet geboren, twee jaar nadat zoontje Archie ter wereld kwam. In een eerder interview met Vogue gaf prins Harry al vroom aan dat ze het daarbij zouden laten ('maximaal twee') om de impact op de planeet te beperken.

Harry en Meghan krijgen bizarre prijs

De organisatie Population Matters prijst de hertog en hertogin van Sussex nu om deze beweegreden om niet voor meer kinderen te gaan. "Door openlijk te kiezen voor een gezin met maximaal twee kinderen, helpen de hertog en hertogin van Sussex mee aan een betere toekomst voor hun kinderen en zijn ze een voorbeeld voor andere gezinnen", laat een woordvoerder weten.

"Een kleiner gezin verkleint onze impact op de planeet en zorgt voor betere kansen voor onze kinderen, hun kinderen en toekomstige generaties zodat zij kunnen bloeien in een gezonde wereld", vervolgt hij. "We prijzen de hertog en hertogin voor hun verlichtende beslissing en voor hun bevestiging dat een klein gezin ook een blij gezin is."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in