Dit was Máxima's VN-jaar

Dit was Máxima's VN-jaar

Naast een druk jaar als koningin heeft Máxima er ook een pittig jaar opzitten met haar 'tweede' baan: die van speciaal pleitbezorger voor de VN.

Onze koningin reist gemiddeld genomen vaker voor haar VN-baan dan als koningin, en dan wordt er hard gewerkt om financiële middelen toegankelijk te maken voor mensen in ontwikkelingslanden. Máxima speecht, bezoekt, vergadert en schittert er lustig op los, en daar mogen we met z'n allen héél trots op zijn. Haar VN-jaar in vogelvlucht.

JANUARI

De koningin meldt zich voor twee drukke dagen op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland.

Dit was Máxima's VN-jaar

FEBRUARI

Koningin Máxima woont de Fintech for Inclusion Summit 2019 bij in Den Haag. Een zeldzame thuiswedstrijd.

Op bezoek in Jordanië op uitnodiging van de regering daar.

Dit was Máxima's VN-jaar

MAART

Op naar Bazel voor een bijeenkomst voor gouverneurs van centrale banken

APRIL

Het jaarlijks terugkerende Washington-tripje is weer aangebroken. Daar meldt onze koningin zich voor de voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank Groep.

MEI

Een bezoek aan Ethiopië staat alweer een tijdje op de planning, sinds Máxima het land in 2013 voor het eerst bezocht. Over haar reis wordt later een documentaire uitgebracht.

Dit was Máxima's VN-jaar

Bazel staat ook weer op de agenda, ditmaal voor een treffen met gouverneurs van centrale banken over financial inclusion.

JUNI

In Den Haag houdt de koningin de openingstoespraak bij de Global Entrepreneurship Summit 2019.

Later die maand reist ze voor de G20 af naar het Japanse Osaka, waar ze een korte toespraak houdt bij het side event ‘Women Empowerment’. 

Dit was Máxima's VN-jaar

JULI

De koningin reist met haar team naar Bangladesh voor gesprekken en natuurlijk veldbezoeken.

Dit was Máxima's VN-jaar

Vlak voor de zomervakantie begint vliegt ze ook nog naar New York om op gesprek te gaan bij António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Ze is dit jaar tien jaar 'in dienst'.

SEPTEMBER

Normaal gesproken gaat Máxima solo naar de Algemene Vergadering van de VN, maar dit jaar gaat de koning ook mee. Hij houdt een toespraak en is aanwezig bij het evenement dat speciaal wordt georganiseerd om de tien jaar dat Máxima voor de VN werkt te vieren.

Dit was Máxima's VN-jaar
Dit was Máxima's VN-jaar
Dit was Máxima's VN-jaar

NOVEMBER

Koningin Máxima houdt als speciale pleitbezorger een toespraak bij het Singapore FinTech Festival.

Dit was Máxima's VN-jaar

Pakistan staat óók nog op het programma deze maand, een land waar ze ook in 2016 al langsging. Ze gaat op meerdere veldbezoeken om te zien of het werk van de VN de vruchten afwerpt.

Dit was Máxima's VN-jaar

DECEMBER

Een bliksembezoek aan Parijs, om te praten met de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire. 

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in