Curaçao: hoeden, jurken en erfgoed

Majesteitelijk maar luchtig is vandaag de dresscode.

Máxima Curacao

Ze zullen er na een week zon, zee en zwieren best een beetje doorheen zitten. Maar nog één dagje knallen op Curaçao, dan hebben de Oranjes een weekendje vrijaf op het mooie eiland.

Vandaag is er wel een bomvol programma gepland trouwens. Maar wel een heel leuk en interessant programma, zullen ook Willem-Alexander, Máxima en Amalia zelf beamen.

Dat begint vanochtend met een programmapunt in het kader van het slavernijverleden, deze reis natuurlijk een belangrijk thema. De Oranjes gaan langs bij Landhuis Knip voor een rondleiding door het Museo Tula, dat zich richt op Afro-Curaçaos erfgoed.

Máxima Amalia WA curacao

Het vroeg om zomerse maar respectvolle outfits, dus kwamen er voor het eerst in een paar dagen bij zowel Máxima als Amalia weer jurken uit de koffer. En hoedjes zelfs, voor Amalia een primeur (zij het een heel zomerse).

Máxima droeg haar lekker luchtige Sandro-jurkje, Amalia ging voor een fijne midi-jurk van Zara.

Maxima WA Amalia Curacao

Aansluitend is er een voorstelling over het slavernijverleden op het eiland. En helemaal bijzonder: naderhand overhandigen nabestaanden van tot slaaf gemaakten een perkament met de namen van de slaven van Landhuis Knip aan de koning.

De ochtend wordt afgesloten met een bezoek aan Hòfi Mango, een beeldschoon tuinpark waar de Oranjes onder andere spreken met cursisten van de landbouwopleiding. Daarna wordt de zogenaamde Stairway to Heaven beklommen naar de top van de berg. Wat gelijk verklaart waarom de royal ladies op flatjes/sneakers ten tonele verschenen.

Amalia Maxima schoenen

Gelukkig staat er vanmiddag een stranddag op de planning zou je zeggen, maar van echt afkoelen zal het voor het koningspaar en de prinses niet komen. Daar zijn ze druk met de zeeschildpaddenpopulatie. Zou Amalia bij het uitzetten van een herstelde schildpad met de voetjes de zee in mogen?

We helpen het haar hopen.

UPDATE! 

amalia schildpad curacao
© Brunopress

Jawel hoor, even pootjebaden!

Beatrix schildpad Bonaire
© ANP

En dat is een leuke familietraditie: hier Amalia's oma Beatrix die haar schildpad Ariane doopte voor die werd losgelaten in de zee (in dit geval bij Bonaire). 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in