Curaçao here we come! De Oranjes zetten zeil (of nou ja…)

De Oranjes zijn on the move en varen vandaag naar Curaçao!

Maxima Amalia marineschip Aruba

De 113 kilometer tussen Aruba en Curaçao moeten de meeste mensen toch echt per vliegtuig afleggen. Veerboten varen er niet, dus je moet nét het geluk (en budget) hebben om een kapitein te vinden die wel op en neer wil.

Gelukkig hebben de Oranjes vandaag precies zo’n kapitein geschaakt, met een niet misselijk bootje ook nog. Nee, geen zeilboot. Zij vervolgen hun rondreis langs de Cariben vandaag in Curaçao en worden vanuit Aruba gebracht op marineschip Zr.Ms. Holland.

ZRMS Holland

Daar zal prinses Amalia zich helemaal thuis voelen, na haar kennismaking met de krijgsmachten vorig jaar. Hier staat een vrouw die de weg weet binnen de marine, straalt ze uit.

Amalia Marine

Máxima heeft natuurlijk ook menig Defensie-schip van binnen gezien en is een pro in roostertrappen navigeren op killer heels. Of op blokhakken, zoals vandaag, gecombineerd met een pantalon en een witte NATAN-blouse. Zeer zeewindgeschikt, zouden wij zeggen.

Máxima Amalia schip Aruba

Amalia koos voor een marineblauwe look, maar wel een stukje vrouwelijker dan tijdens haar werkbezoek aan de marine vorig jaar (wel fijn met sneakers). En de koning, tja… dit leek ons nou echt een momentje voor het uniform dat hij mag dragen op momenten die hij zelf geschikt vindt.

Misschien is het op een schip vol actieve mariniers niet gepast. But we love a man in uniform. Dus dit zandkleurige nummertje is toch wel een beetje balen hoor.

Willem-Alexander Marine Aruba

Tijdens hun uren op zee krijgen de Oranjes uitleg over de taken van Defensie en de Kustwacht in het Caribisch gebied en gaan ze mee met een demonstratie. Er worden ook nog saluutschoten gelost.

Naar verwachting meert het schip eind van de middag lokale tijd af in Willemstad. Waar de koninklijke familie ongetwijfeld een heel onthaal wacht. En een fijn hotelbed. En roomservice. En misschien een massage.

Het programma op Curaçao begint morgen echt. Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in