Bedreiger Amalia krijgt drie maanden cel

Bedreiger Amalia krijgt drie maanden cel

Ex-militair Wouter G. werd dinsdag veroordeeld.

Drie maanden cel en tbs. Dat is de uitspraak tegen Wouter G. (32), de man die kroonprinses Amalia berichtjes stuurde op Instagram en haar bedreigde. 

Dat speelde allemaal rondom Koningsdag, wat de feestdag een rare lading moet hebben gegeven voor de Oranjes. De dader zou Amalia hebben gezegd dat hij haar op Koningsdag kwam opzoeken. Wat het feit dat het dit jaar vanuit huis (Woningsdag) werd gevierd natuurlijk wel zo'n prettig idee maakte.

Bedreiger Amalia krijgt drie maanden cel

Doodsbedreigingen

De ex-militair gaf voor de rechter toe berichten naar Amalia te hebben gestuurd, die zij ook onder ogen heeft gekregen. Dat ging zover als doodsbedreigingen, ook richting een goede vriend van de prinses.

Volgens de rechter had Wouter G. een obsessie voor het koningshuis: in 2016 werd hij al gezien op het terrein van Villa Eikenhorst, waar Willem-Alexander, Máxima en hun dochters toen nog woonden. Hij blijkt te lijden aan schizofrenie.

Drie maanden cel is nu dus de rekening voor zijn gedrag, plus tbs die mogelijk vier jaar voortduurt. Er werd tien maanden en tbs geëist.

Beeld: Brunopress - Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in