Tahmina, de vriendin van Peter R. de Vries, zoekt nog altijd naar zijn laatste briefje

Tahmina, de vriendin van Peter R. de Vries, zoekt nog altijd naar zijn laatste briefje

Vandaag kwam ze aan het woord in de rechtbank.

"Elke idioot kan de trekker overhalen, dat blijkt weer. Maar om te praten, daar is lef voor nodig." Dat zei Tahmina Akefi, vriendin van de vorig jaar gedode Peter R. de Vries, in de rechtbank in Amsterdam.

De strafzaak tegen de twee mannen die verdacht worden van de moord is vandaag hervat. Vorige week werden levenslange gevangenisstraffen geëist tegen Delano G. en Kamil E.

'Ik weet zeker dat heel Nederland de chatberichten met afschuw heeft gelezen'

Akefi hekelde in haar slachtofferverklaring "de gewetenloze wijze" waarop de verdachten over De Vries hadden gesproken. "Ik weet zeker dat heel Nederland de chatberichten met afschuw heeft gelezen." In ontsleutelde chatberichten spraken de verdachten op schokkende wijze over de moord, meldde het OM eerder al

Tahmina Akefi verloor door de moord haar grote liefde met wie ze op het punt stond om te gaan samenwonen. Pas een half jaar na de dood van Peter gaf ze haar anonimiteit op.

Vlak voor de laatste uitzending van RTL Boulevard waarin Peter verscheen, kreeg Tahmina een appje van hem, zo meldt het AD in een exclusief interview met Akefi. Dat hij van haar hield. Het zou zijn laatste liefdesbetuiging aan haar zijn. Maar in de zes jaar dat zij een relatie hadden, schreef hij meer dan honderd liefdesbriefjes. "En de laatste maanden extreem veel. Dat was geen gevolg van angst, of zoiets. Ik beschrijf het nu als een soort ‘voorgevoel’."

'We waren niet echt bang dat alles zou stoppen, maar ik denk wel dat er iets was waardoor wij ineens anders gingen handelen'

"Ik had dat ook - denk ik. Elk jaar gaf hij me rozen voor mijn verjaardag, en dan bewaarde ik er eentje van. Dit jaar gaf hij me een bos, en ik kon ze niet weggooien. Zelfs niet nadat hij er wat van zei. Ik weet niet waarom dat was. Ik heb alle blaadjes er vanaf geplukt en in een schaaltje gelegd. We waren niet echt bang dat alles zou stoppen, maar ik denk wel dat er iets was waardoor wij ineens anders gingen handelen. Hij had ook ineens haast onze armbanden te graveren. We hadden daar door de jaren heen vaker over gesproken en toen moest het ineens."

'Als ik soms ’s nachts niet kan slapen, ga ik het zoeken'

De kleine liefdesbriefjes verstopte Peter overal in haar huis: in de vriezer, in jas- of broekzakken. Tahmina koestert ze nu extra. "En ééntje heb ik er nog niet gevonden. Dat weet ik. Ik heb mijn hele huis al overhoop gehaald. Als ik soms ’s nachts niet kan slapen, ga ik het zoeken. Ik hoop zo dat ik het briefje nog vind."

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in