Partner van Peter R. de Vries treedt uit anonimiteit

Partner van Peter R. de Vries treedt uit anonimiteit

Vanavond doet ze haar verhaal in een documentaire.

De partner van Peter R. de Vries – ze waren zes jaar samen en zouden dit jaar gaan trouwen - doet aanstaande zondag voor het eerst haar verhaal op tv. In de documentaire Vertrouwelijk! van omroep WNL stapt de tot nu toe onbekende vriendin van de vermoorde misdaadverslaggever uit de anonimiteit.

Vertrouwelijk! is een film van misdaadjournalist Simon Vuyk, die met De Vries bevriend was. De documentaire gaat over de laatste jaren van De Vries. Daarin is een grote rol weggelegd voor zijn partner, een vrouw die tot nu toe anoniem is gebleven.

'Ik wilde niet dat mensen zouden zeggen: dat heeft Peter voor haar geregeld'

'Ik ben zelf ook werkzaam in de media," zegt ze daarover. "Ik heb een lange weg afgelegd om te komen waar ik ben. Dat heb ik alleen gedaan. Ik wilde niet dat mensen zouden zeggen: dat heeft Peter voor haar geregeld. Een andere reden om de documentaire te doen is dat onze relatie veel te mooi, uniek en bijzonder was. Als je een relatie hebt, waarbij sprake is van leeftijdsverschil, dan zijn er heel veel vooroordelen. Liefde, daar denken mensen niet zo snel aan. Hij had een bloedhekel aan de roddelpers. Wilde niet dat onze liefde bezoedeld zou worden."

In de documentaire vertellen ook vrienden van het stel, onder wie cabaretier Dolf Jansen en advocaat Peter Schouten, over de relatie van De Vries en zijn vriendin. Daarin wordt duidelijk dat de vrouw schrijfster en journalist is.

'Peter was een intens lieve man'

Vuyk zegt in het Algemeen Dagblad: "Nederland mag weten dat het verhaal van Peter zo nóg completer is. Nu snap je nog beter hoe hij persoonlijk zo goed met de familie Verstappen kon zijn. Peter was een intens lieve man. De partner en ik, we hebben het er heel vaak over gehad: ja, dit zou Peter gewild hebben. Als ik er niet voor mezelf voor honderd procent van overtuigd zou zijn dat Peter dit had gewild dan had ik dit niet gedaan. En voor mij was het ook: dit is wat ik na zijn dood als vriend nog kan doen."

Vuyk maakte eerder documentaires over de verdwenen Tanja Groen en gedode Nicky Verstappen, onderwerpen waar ook De Vries tot aan zijn dood in juli vorig jaar nauw bij betrokken was. De documentaire over het leven van De Vries is vandaag (zondag 30 januari) om 21.25 uur te zien op NPO1.

De documentaire De partner van Peter R. de Vries (Vertrouwelijk!) is zondag om 21.22 uur te zien bij WNL op NPO 1

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in