• Powervrouwen

Noraly Beyer en Joost Prinsen vinden liefde bij elkaar

Noraly Beyer en Joost Prinsen vinden liefde bij elkaar

Nu weten we wie 'mevrouw N' in zijn boek is!

Noraly Beyer (74) ken je als nieuwslezer, schrijver, gespreksleider van debatten en actrice. En hoe leuk voor haar: ze heeft een nieuwe liefde in de persoon van schrijver en acteur Joost Prinsen (79).

Prinsen schreef een scherp, geestig, boos en vooral liefdevol boek over het verlies van zijn vrouw Emma met wie hij 46 jaar getrouwd was. Ze overleed vorig jaar, na een kort, maar naar ziekbed.

Noraly Beyer en Joost Prinsen vinden liefde bij elkaar

Prinsen schreef zijn verdriet en woede van zich af  in 'Na Emma' en zo kwam er ruimte voor 'een poging om nog iets van het leven te maken. Hij dacht aan Noraly Beyer die hij jaren eerder had leren kennen, toen ze samen in De Afscheidsmonologen speelden. 

'Lieve prins, ik stuur je een bosi en een brasa om verder te genezen'

In gesprek met de Volkskrant vertelt hij dat hij haar uitnodigde voor een kop koffie, maar dat alles daarna stil kwam te liggen doordat hij besmet bleek met het coronavirus. Beyer stuurde hem in die tijd een briefje. "Lieve prins, ik stuur je een bosi en een brasa om verder te genezen", stond daarin. Toen Prinsen eenmaal genezen was verklaard, besloten de twee elkaar weer te ontmoeten voor een lunch bij Prinsen thuis.

'We hebben aan de keukentafel een beetje onhandig zitten zoenen als kinderen van zestien in een portiek'

"Daar hebben we toen aan de keukentafel een beetje onhandig zitten zoenen als kinderen van zestien in een portiek", aldus de acteur, die redelijk verrukt was toen  Mevrouw N, zoals Joost haar in zijn boek opvoert, haar rode tandenborstel meenam toen hij haar bij zich thuis had uitgenodigd.' Het stel heeft nu een LAT-relatie en die gaat 'met vallen en opstaan. De prins wil misschien wel samenwonen, de prinses is al dertig jaar alleenwonend en trappelt minder hard.' Als dit geen Cute Couple Alert (hier een foto van de tortels) is, weten wij het ook niet meer!

'Die opmerking hielp me wel een beetje over de schuldgevoelensbrug heen'

Joost vond het ook ingewikkeld om weer verliefd te zijn. "In het begin had ik best veel last van schuldgevoel. Zoals Kitty Courbois zei: schuldgevoelens zijn op de hoek van iedere straat gratis te krijgen. Frank Lammers, die dol was op Emma, zei tegen me: 'Ja Joost, Emma zou vast gewild hebben dat je voor de rest van je leven gaat zitten griepen in de hoek van je bank.' Die opmerking hielp me wel een beetje over de schuldgevoelensbrug heen."

In de relatie met Beyer is ook ruimte voor de rouw. "Ik heb in de armen van Noraly liggen huilen om Emma, dat is weird hoor, dat kan ik je wel vertellen. Dat is echt heel weird. Es gibt zwei Seelen in einem Körper. Ik heb twee zielen in mijn borst."

Foto 's (c) Brunopress. Na Emma verschijnt op 29 juni en kost 17,50 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in