Monique en de kinderen Des Bouvrie tegenover elkaar in de rechtbank om erfenis

Monique des Bouvrie

Wat een verdrietige toestand voor Monique en alle andere betrokkenen.

Jans zoon en dochter uit zijn eerste huwelijk hebben beslag laten leggen op de villa in  Naarden.

De twee oudste kinderen van de in 2020 overleden Jan des Bouvrie zijn niet tevreden met de verdeling van de erfenis van hun vader. Zij staan maandag in de rechtbank tegenover Des Bouvries weduwe Monique en zijn twee jongste kinderen Jan Jr. en Bo.

Nicole, de oudste dochter van de overleden interieurontwerper, heeft dat aan persbureau ANP laten weten na berichtgeving van Quote.

Nicole en haar broer Jean-Marc, kinderen uit het eerste huwelijk van Des Bouvrie, hebben voor 1,8 miljoen euro beslag laten leggen op de Naardense villa van de interieurontwerper. De woning staat momenteel voor 10 miljoen euro te koop.

Volgens Quote willen zij op z'n minst 2,6 miljoen euro zien. Daar hebben ze naar eigen zeggen recht op. De verdeling van de nalatenschap is een gevecht om miljoenen. Zo kende de topholding van de ontwerper, in zijn jaar van overlijden, een reserve (minus schuld) van dik € 6,2 miljoen. En daar komt mogelijk dus nog eens € 10 miljoen bij uit de villaverkoop.

Aan de andere kant staan Monique des Bouvrie en Jan en Bo. Zij hopen de beslagen op de villa te kunnen opheffen. De rechtszaak dient maandag om 13.00 uur in de rechtbank van Lelystad.

'Naar mijn idee waren we altijd on speaking terms', zegt Jan jr. in een reactie tegen Quote. 'Je kunt altijd van mening verschillen, maar ik vind het heel jammer en verdrietig dat het deze weg in is geslagen.'

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in