• Powervrouwen

Isa Hoes: 'Wees eens even alleen, dat is goed voor je'

Door Redactie AD
Isa Hoes: 'Wees eens even alleen, dat is goed voor je'

Over Tinder, ouder worden én haar nieuwe film.

Isa Hoes (53), moeder van Merijn (21) en Vlinder (15) schreef met haar dochter het kinderboek Engel waarvan een film is gemaakt. Het Algemeen Dagblad interviewde haar uitgebreid, hier een paar highlights.  

Over Tinder:

"Ik heb die app wel op mijn telefoon, want een vriendin vond dat ik het moest doen. Toen ik reacties kreeg, zei ze dat ik koffie met die mannen moest gaan drinken. Daar had ik helemaal geen zin in. Omdat ik bekend ben? Misschien, maar dat kan ook een gelegenheidssmoesje zijn. Ik vind het gewoon niks. Tinder, dáár ben ik niet geschikt voor.’’

Over alleen zijn

"Ik zie soms vrouwen van de ene naar de andere man overstappen. Dan denk ik: o meisje, wees eens even alleen, dat is misschien juist goed voor je. Ook ik moest eraan wennen (in oktober is het 10 jaar geleden dat haar man Antonie Kamerling uit het leven stapte - red), maar het is op een bepaalde manier verfrissend."

"Ik heb dit weekend twee theatervoorstellingen waar ik in mijn eentje heen ga. Vlinder had best mee gewild, maar zij heeft twee feestjes. Ze is 15 hè, we zitten niet meer constant op elkaars lip."

Over ouder worden

"Je moet je leeftijd omarmen. Maar ook ik word elke dag met mezelf geconfronteerd in de spiegel. Gisteren was ik bij de schoonheidsspecialiste en dan zie ik vandaag echt wel resultaat. Maar dan kijk ik naar mijn hals en zie ik dat het daar allemaal begint te hangen. De vrouw die me behandelde zei: ‘Dan laat je de boel toch lekker optrekken?’’’

Isa Hoes: 'Wees eens even alleen, dat is goed voor je'

Isa met Vlinder, 2019

"Dat is wel aanlokkelijk, hè? Ik ben ook niet tegen de plastisch chirurg, maar vrouwen moeten daar niet heen met het doel weer jong te worden. Stel dat ik alles laat doen, alle expressie weg uit mijn gezicht, welk signaal geef ik daarmee dan af aan Vlinder? ‘Ik ben niet goed zoals ik ben?'"

Over Engel

"Engel is zo’n lieve film geworden, ik verwacht en hoop dat mensen met een grote glimlach de bioscoop uit komen. Het is een soort sprookje over een meisje dat een magisch klokje vindt dat alleen werkt bij mensen met een goed hart. Het zorgt ervoor dat als je ergens aan denkt, het er meteen ook in het echt is." 

"Die magie past bij mij, net als het geloof dat iedereen uiteindelijk een goed hart heeft. Vlinder en Merlijn willen in de auto nog weleens schelden als iemand ons afsnijdt en dan zeg ik: ‘Maar misschien moet hij wel heel snel naar het ziekenhuis.’ Ik zie altijd van iedereen de andere kant. Soms is dat irritant voor mensen om me heen, maar het is wel helemaal wie ik ben.’"

Isa Hoes: 'Wees eens even alleen, dat is goed voor je'

Engel had gisteren haar première gegaan en vanaf 5 augustus te zien in de bios. 

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in