Droomrol! Simone Kleinsma gaat De Hospita spelen

Simone Kleinsma
© Nouveau

De voorstelling is speciaal voor haar geschreven.

Actrice en musicalster Simone Kleinsma (64) is dit jaar te zien in twee shows. Eerst in de revival van Sweeney Todd (die is te zien in april en mei) daarna in een speciaal voor haar geschreven en geproduceerde voorstelling: De Hospita.

Simone speelt alles zelf

Deze show zat in november in première gaan en is speciaal voor haar haar geschreven, Paul Groot (Koefnoen) doet ook mee. Er is geen understudy, ze zal de rol als enige spelen.

Revuevedette

"Het verhaal gaat over een revuevedette die op latere leeftijd kamers moet verhuren aan jonge artiesten," zegt Joop van den Ende in de Telegraaf. "In spectaculaire flashbacks kijkt ze terug op haar eigen carrière à la Conny Stuart en Adèle Bloemendaal. Maar je ziet ook die nieuwe talenten aan het werk.

Humor en ontroering

Paul Groot speelt de kostuumontwerper die haar hele carrière heeft meegemaakt. Er zitten verhaallijnen in die allemaal wel ergens zijn gebeurd. Toen ze haar eerste grote, eigen show kreeg aangeboden, bleek ze zwanger te zijn. Maar dat houdt ze geheim, net zoals Tina Turner. Alleen die couturier wist dat natuurlijk. Haar dochter staat zij af na de geboorte, een deel van het verhaal waar heel veel humor in zit. We zijn bijna klaar met het ontwikkelen en ik weet zeker dat het geweldig wordt, met een sterk script en prachtige, ontroerende momenten."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in