Carla Bruni zal haar man héél veel zien...

Carla Bruni zal haar man héél veel zien...

Van First Lady naar vrouw van een man met huisarrest...

Het kan verkeren: zo behoor je met je man tot de high society van Parijs, zo moet je gaan nadenken over een jaar op elkaars lip zitten vanwege zijn huisarrest. 

De Franse ex-president Nicolas Sarkozy is vandaag schuldig bevonden aan corruptie. De rechter heeft hem veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan twee voorwaardelijk. De 65-jarige politicus hoeft niet de cel in, maar krijgt een jaar huisarrest. Justitie eiste vier jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Carla Bruni zal haar man héél veel zien...

Sarkozy zou samen met zijn advocaat Thierry Herzog een rechter hebben omgekocht. Ze zouden hem een baan in Monaco hebben beloofd in ruil voor informatie over een onderzoek naar de financiën van zijn campagne. De oud-president weerspreekt de beschuldiging.

Carla Bruni zal haar man héél veel zien...

Sarkozy was van 2007 tot 2012 president van Frankrijk. Het is voor het eerst dat een voormalig Frans staatshoofd zich in eigen persoon voor de rechtbank moet verantwoorden voor corruptie.

Volgens aanklagers wilden Sarkozy en zijn advocaat rechter Gilbert Azibert omkopen in ruil voor informatie over een onderzoek naar betalingen die Sarkozy ontving tijdens zijn presidentiële campagne van 2007.

Carla Bruni zal haar man héél veel zien...

Dat geld zou afkomstig zijn van de overleden erfgename Liliane Bettencourt van het L'Oréal-imperium. In die affaire is Sarkozy vrijgesproken, maar er lopen nog enkele andere zaken. Nu dus maar op zoek naar een wijde broek voor de enkelband en misschien een mancave om de relatie fris te houden?

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in