Gillian Anderson over ouder worden in Hollywood

Gillian Anderson over ouder worden in Hollywood

Vijftiger Gillian Anderson (beter bekend als Scully uit The X-Files) is nog steeds een veelgevraagd actrice. Toch lukt het niet veel 'oudere' vrouwen om aan de bak te blijven in Hollywood. 

Gillian tegen Vogue UK: "Het is nog steeds zeldzaam als een vrouw boven de veertig de hoofdrol krijgt in een film."

Prachtige rollen

Gelukkig worden er wel veel veertigplussers gecast voor series. 'Kijk naar series als Big Little Lies of The Killing, daarin hebben prachtige oudere actrices een hoofdrol. Maar films blijven echt achter op dat gebied. Gelukkig zie ik wel een verschuiving, maar het gaat allemaal erg langzaam", zegt de actrice.

Gillian heeft een hoofdrol te pakken in de taboedoorbrekende Netflix-serie Sex Education. Seizoen één was een enorme hit, dus van het tweede seizoen wordt veel verwacht. Sex Education 2 is vanaf 17 januari te zien. 

The Crown

Naast deze serie, is de actrice ook als Margaret Thatcher te zien in het vierde seizoen van The Crown. Gillian; "We zijn nog steeds aan het filmen. Ik heb me heel goed ingelezen over Thatcher. Ik heb enorm veel geleerd. Nu al."

Bron: Vogue UK Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in